A brokkoli a vadkáposzta egyik termesztett változata. Közeli rokonságban áll a karfiollal és fejes káposztával. Rengeteg vitamint tartalmaz: béta-karotint, C, B1, B2 és B3 vitamint, emellett folsavat, sőt, vastartalma is jelentős.
Színe a klorofillnak köszönhető, ami igen fontos a szervezet számára. Immunerősítő, fiatalító hatású, segít a sejtépítésben és a regenerálásban.
Készíthetünk belőle krémleveseket, főzeléket, tehetjük pizzatésztába vagy a pizza tetejére feltétként, de készíthetünk belőle meleg és hideg salátákat, párosíthatjuk tésztákkal, rizzsel, adhatjuk halhoz köretként, ránthatjuk, rakhatjuk, rétegezhetjük, pürésíthetjük, párolhatjuk...
-
1.
Rakott brokkoli
-
2.
Lilahagymás-kapribogyós brokkoli
-
3.
Brokkolikrémleves parmezános pirítóssal
-
4.
Mandulabundás, sütőben sült brokkoli babáknak
-
5.
Brokkolis-gombás lasagne
-
6.
Brokkolifasírt pirított magvakkal
-
7.
Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától
-
8.
Mustáros brokkolikrémleves
-
9.
Sütőtöksaláta
-
10.
Csőben sült karfiol és brokkoli