Húsmentes hétfő: az egészséges brokkoli

Erősíti a májat és a bélflórát, sőt, gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását. Ami még jó hír, hogy hihetetlenül finom, sokoldalú, és épp most van szezonja!

A brokkoli a vadkáposzta egyik termesztett változata. Közeli rokonságban áll a karfiollal és fejes káposztával. Rengeteg vitamint tartalmaz: béta-karotint, C, B1, B2 és B3 vitamint, emellett folsavat, sőt, vastartalma is jelentős.

Színe a klorofillnak köszönhető, ami igen fontos a szervezet számára. Immunerősítő, fiatalító hatású, segít a sejtépítésben és a regenerálásban.

Készíthetünk belőle krémleveseket, főzeléket, tehetjük pizzatésztába vagy a pizza tetejére feltétként, de készíthetünk belőle meleg és hideg salátákat, párosíthatjuk tésztákkal, rizzsel, adhatjuk halhoz köretként, ránthatjuk, rakhatjuk, rétegezhetjük, pürésíthetjük, párolhatjuk...

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...