Mutatunk 8 helyet, ha a legfinomabb húslevest keresed a fővárosban vagy vidéken

Kevés dologban van akkora egyetértés, mint a húsleves varázslatos hatásában. Rosszkedv ellen, nátha ellen, akkor is, ha jó napunk van, akkor is, ha kicsit bánatos, mindig működik. Tudjuk, húslevesből a hazai az igazi, és ez így is van rendjén. Az alábbi ajánlóban viszont nyolc olyan éttermet találtok, ahol szinte már olyan húslevest kaptok, mintha otthon lennétek.

Szaletly  

A budapesti Szaletly egyike azoknak a helyeknek, melyek szinte bármikor, bármilyen alkalomra bevethetők, legyen szó akár randevúról, akár családi összejövetelről vagy épp egy lusta vasárnapról, amit nem főzéssel szeretnél tölteni. És, ha már a vasárnapi ebédeknél tartunk, akkor jöjjön Bernát Dániel séf húslevese, amit fás galuskával, gombolyagtésztával és sok zöldséggel kínálnak. A leves forró, az íze mély és gazdag, ha még egy kis „csípőset” is teszünk bele, garantáltan gyöngyöző homlokkal állunk fel az asztaltól, de ez így is van rendjén. 

Marhahúsleves a Szaletlyben / Forrás: Szaletly

Szaletly  

Budapest, Stefánia út 93.  

Nyitvatartás: 12.00-23.00 

Víg Molnár  

Akik második otthonuknak tekintik a Balaton környékét, mind rendelkeznek bejáratott, kikezdhetetlen kedvenc éttermekkel, és sziklaszilárd magabiztossággal irányítják oda rutintalan barátaikat, ha felmerül a kérdés, hogy hol lehet jót enni. A csopaki Víg Molnár is egyike a közönségkedvenc helyeknek, elsősorban, azt hiszem, azért, mert nemcsak látványra, hangulatra hozza a klasszikus csárdahangulatot, de ízekben is, és ezt most a lehető legnemesebb értelemben vegye mindenki. A tyúkhúslevesük répával, húsgombóccal bárhol megállná a helyét, annyira finom. Benne van minden, aminek benne kell lenni, nem akar a kelleténél nagyobbat szólni, nem is alibiznek vele, úgyhogy aki tisztességes húslevest enne az északi oldalon, ne is keressen tovább.  

Víg Molnár Csárda 

Csopak, Kőkorsó utca 1 

Nyitvatartás: csütörtök 12.00-20.00, péntek-szombat 12.00-21.00, vasárnap 12.00-18.00 

Kéhli 

Budapestnek megvannak a maga klasszikusai, amiket szinte már mondani sem kell, ha például felmerül a kérdés, hogy hol érdemes jó húslevest enni. Azért mi most mégis elmondjuk, hogy a Mókus utcai Kéhlit már csak a hangulata miatt is jószívvel ajánljuk, nem csak akkor, ha valakit elfog a csillapíthatatlan vágy egy csésze gőzölgő, forró húsleves után. Amennyiben mégis ez a látogatás célja, akkor jó hírünk van, még a műfajon belül is többfélét lehet választani. Csészében kapható kishúsleves csibemájgombóccal és fácánhúsleves fürjtojással. Aki ennél többre vágyik, annak a nagyobb kiszerelés klasszikus, füles, piros lábosban érkezik. Van forrófazék velőscsonttal, amire még Szindbád is csak elismerően csettintene, és húsosfazék is, ha valaki igazán nagyot álmodott, és rendesen megéhezett. A végére lehet válogatni a klasszikus desszertek közül, és máris be van aranyozva az egész napunk.  

A Kéhli húslevese velőscsonttal / Forrás

Kéhli 

Budapest, Mókus utca 22.   

Nyitvatartás: hétfő-péntek 12.00-22.00, szombat 12.00-22.30., vasárnap 12.00-21.00 

Öreg Tanyacsárda  

Az én nagymamám ugyan mindent tökéletesen főzött, de az egyik kikezdhetetlen klasszikusa volt a májgaluskaleves. Bár nyilván soha, sehol, senkinek a májgaluskalevese nem lesz olyan, mint az övé, ez a lajosmizsei étterem azért mégiscsak belopta magát a szívembe azzal, hogy felvette az étlapjára a húslevest házi májgaluskával, sok zöldséggel. Van persze autentikus marhahúsleves is az étlapon, lúdgégetésztával, ha valaki nem akkora rajongója a májgaluskának, szóval nincs miért aggódni, itt senki nem áll fel éhesen az asztaltól.  

Az Öreg Tanyacsárda húslevese / Forrás

Öreg Tanyacsárda  

Lajosmizse, Bene 625 

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 11.00-21.00 

Nosztalgia Étterem 

Ez a kistarcsai étterem immár több mint húsz éve várja vendégeit. A 30-as út mentén található egység kimondottan azért jött létre, hogy jól tartsa a betérő vendégeket, úgyhogy a környéken jövet-menet, ha úgy érezzük, hogy már mindenünk elgémberedett, és a helyzetet csak egy tál leves tudja megmenteni, akkor érdemes itt megállni. Többféle levesből lehet válogatni, van erőleves tojással és csigatésztával is, de fazékban érkező nosztalgiahúslevest is választhatunk. Nyáron érdemes a kerthelyiségbe ülni, már csak a hangulat kedvéért is. Addig pedig melegítsen mindenki egy tál forró levest!  

A Nosztalgia Étterem húslevese / Forrás

Nosztalgia Étterem 

Kistarcsa, Szabadság út 46.  

Nyitvatartás: hétfő-csütörtök 11.30-22.00, péntek-szombat 11.30-24.00, vasárnap 11.30-22.00 

Két Szerecsen 

A Két Szerecsenben lehet bízni, nyilván nem véletlenül lett Budapest egyik kedvenc étterme, bármilyen esetben lehet rájuk számítani. Itt jegyezném meg, hogy rajongója vagyok a bundáskenyerüknek, de most nem ezért vagyunk itt, hanem hogy egy másik nagy klasszikusról is szót ejtsünk. Ez pedig nem más, mint az Újházi-tyúkhúsleves. Tudom, hogy sokan a marhahúst tartják a levesek királyának, még csak nem is szeretnék vitatkozni velük, ugyanakkor megingathatatlan a hitem abban, hogy egy jól elkészített tyúkhúsleves, na az egy egészen másik dimenzió. Aki nem hiszi, az induljon el a Nagymező utcába, és kóstolja meg maga.  

A Két Szerecsen gazdag húslevese / Forrás: Két Szerecsen

Két Szerecsen  

Budapest, Nagymező utca 14. 

Nyitvatartás: hétfő-péntek 8.30-23.30, szombat-vasárnap 9.00-23.30 

Sauska 48 

Bicsár Attila séf főztjéért bárhova érdemes elindulni, de ha a finom ételeket még egy villányi kirándulással is össze lehet kötni, az, lássuk be, prémium program lehet az év bármely szakában. Ahogy azt tőle megszokhattuk, nem szakadt el az alapoktól, de minden ételen rajta hagyta a keze nyomát, vagyis azt a precizitást, fantáziát, azt az ízvilágot, amiért tényleg bárhova elmennénk, csak hogy nála ehessünk. Az erőleves ezúttal fürjből készül, hússal töltött tortellinivel, zöldségekkel és tojássárgájával. Tényleg egy tál életelixír, nem lehet rá mást mondani.  

A Sauska fürjes erőlevese / Fotó: Sauska

Sauska 48 

Villány 

Róma Ételbár

A Csalogány utcába szinte hazajárunk, még akkor is, ha már nem fogad bennünket Cica az ajtóban úgy, mint a régi szép időkben. A Róma Ételbár azért még mindig a régi, ha otthoni nyugira és hangulatra vágyom, és nem tudok hazamenni, én például mindig a budai oldal felé veszem az irányt. A házias klasszikusok koronaékszereként természetesen van húsleves az étlapon, kis és nagy kiszerelésben, tésztás, zöldséges, májgombócos, maceszgombócos verzióban, gazdagon vagy épp tojássárgájával. Ha kizökkent a napunk a helyéről, vagy csak tartanánk egy csészényi szünetet, akkor a Róma Ételbár még mindig tökéletes választás.  

A Róma Ételbár húslevese csészében / Forrás

Róma Ételbár 

Budapest, Csalogány utca 20. 

Nyitvatartás: hétfő-vasárnap: 11.00-16.00

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Róma Ételbár


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

   

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!