Hűsítő italtippek a nyári forróságban

Nincs is jobb, mint a forróságban nagyokat szürcsölni egy hűsítő italból! De hogyan készüljön a tökéletes limonádé? Milyen gyümölcsöket használjunk és milyen arányban? Tippjeinkből kiderül!

Kell a folyadék

A nyári forróságban elengedhetetlenül fontos a szükséges mennyiségű folyadék-utánpótlás. Tudjuk is, hogy 2-3 liter, szénsavmentes ásványvízzel tehetjük magunknak a legjobbat. De mi van akkor, ha már unjuk a sima vizet és szívesen kóstolnánk valami mást? Egészségtelen üdítők helyett mutatunk pár tippet hűsítő, gyümölcsös innivalókra!

Végtelen variációk

Határt csak a képzeletünk szab, hogy milyen variációban, mely gyümölcsökkel készítjük el ezeket a nyári itókákat. Eperből, málnából citrommal, naranccsal, kivivel, áfonyával, esetleg görög-, illetve sárgadinnyéből is alkothatunk finomakat.

  • Nagyon fontos, hogy lehetőleg ásványvizet, esetleg tisztított ivóvizet használjunk, mert a csapvíz klóros mellékíze nem tesz jót a készülő limonádé aromájának.
  • Az arányok kitalálása is ízlés kérdése: aki sűrű, gyümölcskása jelleget szeretne a limonádéjának, az kevesebb vízzel higítsa az italt.

Limonádéreceptek itt >>

Pinkyládé

Egy kis keleties - indiai jellegű limonádé változat jutott eszünkbe a húgommal, Kálavatival kinek szintén vannak fent receptjei itt a Nosaltyn. Így hát azt mondanám, hogy leginkább ...

Bodzaládé

Nem hittem volna, hogy itt, Angliában is lesz lehetőségem bodzát szedni, szomorkodtam is előre, hiányoltam a pilisvörösvári lovarda legelőjének szmogmentes, finom bodzáját, a belőle ...

Bodzahűsítő

Több próbálkozás után is rákényszerültem, hogy mindig elajándékozzam a bodzaitalunkat, ugyanis tele vagyunk allergiás kiütésekkel, vagy gyomorproblémák akadályoztak fogyasztásában. ...

Tiszta, viszonylag szmogmentes helyről származó bodzavirágból fantasztikus limonádé készülhet, a citrom-narancs párosítások felfrissítenek, a málnás és epres változatok kényeztetnek.

További hűsítő italok itt >>

Kivis bodzaládé

Tavaly partvisból és vállfából speciális bodzabegyűjtő eszközt fabrikált a párom, hogy a nehezen elérhető ágakat is le tudjam húzni. Idén 10 perc alatt eltüntette a kivis bodzaládé ...

Mentás limonádé

Ebben az első, májusi nagy melegben nagyon jól esett meginni egy pohár hideg limonádét. Szerintem nyáron a strandra is velünk fog tartani a hűtőtáskában.

Legújabb receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!