Bár az utóbbi időben nagyon népszerű lett a vegánság, illetve a növényi alapanyagból készült ételek fogyasztása, mégis van olyan, hogy inkább a húsételeket kívánjuk meg. Lehet, hogy meglepő, de az is sok mindennek a jele lehet, ha eszméletlenül vágyunk egy húsos fogásra, csakúgy, mint az, ha teljesen rákattanunk a csípős ételekre.
Húsimádók
Nemrégiben három különböző tanulmány is vizsgálta a hússal kapcsolatos fogyasztói szokásokat, és mind arra jutott, hogy egyes embereknek egyszerűen élvezetet jelent a húsételek fogyasztása, sőt akadnak olyanok is, akik már-már húsfüggőnek nevezhetők, így számukra szinte lehetetlen áttérni a növényi alapú étkezésre.
Ritka, de lehetséges
Ha nagyon megkívánjuk a húst, akkor sajnos könnyen előfordulhat, hogy fehérjehiányunk van. Fontos azonban, hogy ez a kórkép igen ritka, így annak esélye, hogy emiatt vágyjunk állandóan rá, viszonylag csekély.
Hiányok
A szervezet számára a legkönnyebben felvehető vasforrások az állati eredetű ételek. A cinkhiányosok pedig gyakran kívánják kifejezetten a vörös húsokat. Emellett a folsav, a magnézium és a B12-vitamin hiánya is jelentkezhet úgy, hogy hirtelen jobban kívánjuk a húst a szokásosnál. Ha gyakran tapasztalod ezt, akkor érdemes lehet ellátogatnod az orvosodhoz, ahol jó, ha benevezel egy vérvételre.
Várandósság
Terhesség során a nők szintén sokféle ételt megkívánhatnak, néha olyasmit is, amit esetleg korábban nem is igazán szerettek – egyesek a várandósság alatt kifejezetten a húsra vágynak. Tanulmányok kimutatták, hogy a vegetariánus vagy vegán életmódot folytató nőknél is viszonylag gyakori, hogy ellenállhatatlan vágyat éreznek a húsfélék iránt, amikor teherbe esnek.
Még többet a kívánságról: