Súlyosabb válság elé nézhet a húsipar a takarmányárak körülbelül 30%-os emelkedése miatt, ami szükségszerűen a termékek árában is megmutatkozik majd.
Miután a termelési költségek mintegy kétharmadát teszi ki a takarmány, ez 20-25 százalékos költségnövekedést eredményezett az élőállat és állati termékek piacán
- írja a Napi.hu.
Mivel a takarmánydrágulást a termelők várhatóan át fogják terhelni a kiskereskedőkre is, a sajnálatos folyamat a termékek árában is le fog csapódni, ez pedig azt jelenti, hogy mintegy negyedével többet fizethetünk majd a hústermékekért.
A Baromfi Termék Tanácsának (BTT) elnöke, Csorbai Attila szerint:
„Nehéz, küzdelmes folyamat lesz, aminek a termékpálya függvényében még csak az elején-közepén tartunk.”
A takarmánykészletekre nagyobb figyelmet kellene szentelni a jövőben, sokak szerint egy biztonsági készlet folyamatos „karbantartása” és biztosítása megoldást jelentene.
Még több hús itt: