Ezért drágul nem kicsit, hanem brutálisan a hús

Sajnos ismét rossz hír a húsfogyasztóknak: nem kicsit fog megdrágulni a hús. A várható áremelkedés mintegy 25%-os lesz.

Súlyosabb válság elé nézhet a húsipar a takarmányárak körülbelül 30%-os emelkedése miatt, ami szükségszerűen a termékek árában is megmutatkozik majd.

Miután a termelési költségek mintegy kétharmadát teszi ki a takarmány, ez 20-25 százalékos költségnövekedést eredményezett az élőállat és állati termékek piacán

- írja a Napi.hu.

Mivel a takarmánydrágulást a termelők várhatóan át fogják terhelni a kiskereskedőkre is, a sajnálatos folyamat a termékek árában is le fog csapódni, ez pedig azt jelenti, hogy mintegy negyedével többet fizethetünk majd a hústermékekért.

A Baromfi Termék Tanácsának (BTT) elnöke, Csorbai Attila szerint:

„Nehéz, küzdelmes folyamat lesz, aminek a termékpálya függvényében még csak az elején-közepén tartunk.”

Vegán bolognai

Sokféle megoldás van arra a neten, hogy a bolognai szószt vegánosítsa az ember, de ha engem kérdeztek, a füstölt tofus az igazi. Ezzel lehet ugyanis leginkább megidézni a hús gazdag és ...

Chili Con Carne egyszerűen

Ha valaki még tétovázott, hogy beruházzon-e egy multifunkcionális főzőkészülékre, akkor ez a recept segíteni fog a döntésben! Chili Con Carne, szuper egyszerűen, mosogatás nélkül! ...

A takarmánykészletekre nagyobb figyelmet kellene szentelni a jövőben, sokak szerint egy biztonsági készlet folyamatos „karbantartása” és biztosítása megoldást jelentene.


Még több hús itt:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...