Ezért drágul nem kicsit, hanem brutálisan a hús

Sajnos ismét rossz hír a húsfogyasztóknak: nem kicsit fog megdrágulni a hús. A várható áremelkedés mintegy 25%-os lesz.

Súlyosabb válság elé nézhet a húsipar a takarmányárak körülbelül 30%-os emelkedése miatt, ami szükségszerűen a termékek árában is megmutatkozik majd.

Miután a termelési költségek mintegy kétharmadát teszi ki a takarmány, ez 20-25 százalékos költségnövekedést eredményezett az élőállat és állati termékek piacán

- írja a Napi.hu.

Mivel a takarmánydrágulást a termelők várhatóan át fogják terhelni a kiskereskedőkre is, a sajnálatos folyamat a termékek árában is le fog csapódni, ez pedig azt jelenti, hogy mintegy negyedével többet fizethetünk majd a hústermékekért.

A Baromfi Termék Tanácsának (BTT) elnöke, Csorbai Attila szerint:

„Nehéz, küzdelmes folyamat lesz, aminek a termékpálya függvényében még csak az elején-közepén tartunk.”

A takarmánykészletekre nagyobb figyelmet kellene szentelni a jövőben, sokak szerint egy biztonsági készlet folyamatos „karbantartása” és biztosítása megoldást jelentene.


Még több hús itt:

Címlapról ajánljuk