A világ egyik legjobb, Michelin-csillagos étterme örökre leveszi étlapjáról a húst

A New York-i, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem többé nem tálal állati eredetű ételeket vendégeinek.

Hogyan juthat el odáig egy, a világ legjobb vendéglátóhelyei között számon tartott étterem, hogy örökre lemond az állati eredetű ételek elkészítéséről? Az ok meglepő, de nagyon egyszerű: a jelenlegi rendszer ebben a formájában nem fenntartható - ezzel magyarázta döntését Daniel Humm, a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park nevű manhattani étterem séfje.

Teljesen világos lett számomra, hogy meg kell változnia annak, amit a luxus fogalmán értünk. Nem térhetünk vissza ugyanoda, ahol eddig tartottunk

– nyilatkozta Humm a The New York Times-nak.

A séf döntése azért is meglepő, mert a 2017-ben a világ legjobb éttermének megválasztott hely leginkább húsos, halas, tenger gyümölcseis fogásaival aratta le a babérokat, legsikeresebb ételeik többek között kacsából, garnélából vagy éppen homárból készültek.

Daniel Humm

Az Eleven Madison Park igazi úttörőnek számít a fine dining világában, az elmúlt húsz évben világszerte követték az étterem trendjeit más vendéglátóhelyek is. Daniel Humm konyhája jelenleg is azon dolgozik, hogy növényi eredetű, minőségi ételeket tudjanak tálalni a vendégeknek, akiknek egy degusztációs menüért 335 dollárt, vagyis nagyjából 100 ezer forintot kell fizetniük.

Bár a húsalapú ételek Humm szerint nem felelnek meg környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos saját elvárásainak, sokan kíváncsiak rá, a vegetáriánus illetve vegán vonalat továbbvivő étterem képes lesz-e megtartani Michelin-csillagait a jövőben is. A séf londoni, Davies and Brook nevű étterme a továbbiakban is fog húsos ételeket készíteni.


További érdekességek a gasztronómia világából:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!