Hungarikummá nyilvánították a szaloncukrot, a pápai sonkát és az Aranyfácán sürített paradicsomot – írja a Telex cikke. A szaloncukor XIX. századi megjelenése óta a hazai cukrász- és édesipar fontos terméke, illetve a karácsony elmaradhatatlan része.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/av/Eq/G8wB4Nb7BuZKJ73S0C0P6KTdi6ULG71asi5x89QE.jpg?p=lqip-16%3A9&s=8ce0eb410a674d73665e85763a132f13)
Hungarikum lett a szaloncukor, az Aranyfácán sűrített paradicsom és a pápai sonka
A szaloncukron kívül a kizárólag magyar földeken termesztett paradicsomból készített, hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom is Hungarikum lett.
A Magyar Értéktárba került továbbá a pápai sonka, amely a pápai húsipar jól ismert terméke.
Ha még a rekkenő nyári hőségben is szaloncukrot ennél, akkor próbáld ki ezeket:
A nemzeti értékeink feltárása, megismertetése és megőrzése erősíti nemzetünk ellenálló-képességét és önbecsülését
– emelte ki Nagy István.
A Hungarikum Bizottság legutóbbi döntésével 92-re nőtt a Hungarikum Gyűjteményében lévő elemek száma, a Magyar Értéktárban pedig 154 kiemelkedő nemzeti értéket regisztráltak.
Még több friss hír: