Hungarikum lett az egyik kedvenc karácsonyi édességünk

A szaloncukor mellett még a pápai sonka és az Aranyfácán sűrített paradicsom is Hungarikum lett.

Hungarikummá nyilvánították a szaloncukrot, a pápai sonkát és az Aranyfácán sürített paradicsomot – írja a Telex cikke. A szaloncukor XIX. századi megjelenése óta a hazai cukrász- és édesipar fontos terméke, illetve a karácsony elmaradhatatlan része. 

A Hungarikumok Gyűjteményébe került a szaloncukor

Hungarikum lett a szaloncukor, az Aranyfácán sűrített paradicsom és a pápai sonka

A szaloncukron kívül a kizárólag magyar földeken termesztett paradicsomból készített, hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom is Hungarikum lett.

A Magyar Értéktárba került továbbá a pápai sonka, amely a pápai húsipar jól ismert terméke.

Ha még a rekkenő nyári hőségben is szaloncukrot ennél, akkor próbáld ki ezeket:

A nemzeti értékeink feltárása, megismertetése és megőrzése erősíti nemzetünk ellenálló-képességét és önbecsülését

– emelte ki Nagy István.

A Hungarikum Bizottság legutóbbi döntésével 92-re nőtt a Hungarikum Gyűjteményében lévő elemek száma, a Magyar Értéktárban pedig 154 kiemelkedő nemzeti értéket regisztráltak. 

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek