Hungarikummá választották az egyik kedvenc nyári ételünket

A Hungarikum Bizottság október 17-i döntésének köszönhetően az egyik kedvenc nyári ételünk is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Jó hírünk van a lángosrajongók számára, hiszen idén ezzel a nyári finomsággal bővült a Hungarikumok Gyűjteménye – számolt be a hírről a Sokszínű Vidék oldala.

Hungarikummá választották a lángost

A lángos hagyománya szorosan kapcsolódik a kenyérsütés tradíciójához

A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk

– fogalmazta meg az Agrárminisztérium.

Vizes lángos

Igazi klasszikus a lángos, ezért néha a strandon kívül is megkívánja az ember. Így most elkészítettük otthon, és még tuti többször is el fogjuk!

Puha kefires lángos

Miért tesznek mások tojást a kefires lángosba, ki tudja? Nem kell ehhez semmi, csak a fix langyos tejes élesztő felfuttatás és a kefir maga. Olyan könnyen és lazán pufisodik, mint semmi ...

Klasszik lángos

Közeleg a nyár. Hiányzik a strand és vele együtt a lángos is? Végy egy felfújható medencét, tedd ki az erkélyre, a lángost süsd meg a recept alapján, és élvezd ki minden pillanatát!

A Hungarikumok közé került továbbá a székelykapu is, illetve a Magyar Értéktárba sorolták a zselici hársmézet, ami a Somogy vármegyei őshonos hárserdőkből származik.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...