Hungarikummá választották az egyik kedvenc nyári ételünket

A Hungarikum Bizottság október 17-i döntésének köszönhetően az egyik kedvenc nyári ételünk is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Jó hírünk van a lángosrajongók számára, hiszen idén ezzel a nyári finomsággal bővült a Hungarikumok Gyűjteménye – számolt be a hírről a Sokszínű Vidék oldala.

Hungarikummá választották a lángost

A lángos hagyománya szorosan kapcsolódik a kenyérsütés tradíciójához

A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk

– fogalmazta meg az Agrárminisztérium.

A Hungarikumok közé került továbbá a székelykapu is, illetve a Magyar Értéktárba sorolták a zselici hársmézet, ami a Somogy vármegyei őshonos hárserdőkből származik.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...