Meztelenül, művérbe fóliázva tüntettek a balatoni strandon az aktivisták

A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet egy igen fontos dologra szerette volna felhívni a figyelmet Zamárdi strandján. Nem mindennapi akcióra került sor.

Három lefóliázott, művérben ázó, meztelen ember sokkolta a Zamárdiban strandolókat vasárnap – írja a 444.hu.

A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet legújabb akciója során három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban önkéntes, magukat halottnak tettető vegán aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricák kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst reklámoztak.

Az aktivisták szerint állatokat ölni tartási körülményektől függetlenül elfogadhatatlan, és nem a körülmények javítása a céljuk, hanem az állatokkal való viszonyunk megkérdőjelezése

– írja a közleményük. 

Az őket körülvevő táblákon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

A strandolók között akadtak olyanok, akik támogatásukat fejezték ki az akcióval kapcsolatban, míg voltak, akik kifogásolták, hogy a művérrel leöntött embereket gyerekek is látták a strandon, igaz – szól a közlemény – , a disznóvágások, a horgászat és a bolti húspultok látványa elfogadhatónak számít sok szülő számára.

A demonstráció célja ennek az ellentmondásnak a vizuális bemutatása volt.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Hungarian Animal Rights Corps


További aktuális híreink:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...