Így neveld a hortenziát, hogy tündérországban érezhesd magad

A hortenzia bokros, halványabb színekben tetszelgő, de annál kellemesebb látványt nyújtó kerti növény. Jól mutat sövény mellett is, virágszigeteit jó érzés elnézegetni a reggeli kávé kortyolgatása közben. Ahhoz, hogy mesébeillő virágokat hozzon, adunk nektek néhány ötletet!

Virágoztass rózsaszín, halványkék, lila vagy éppen fehér hortenziákat a kertben, ha szeretnéd tündérországban érezni magad. A hortenzia gondozása nem tartozik a legbonyolultabb kerti munkálatok közé, de segítünk néhány tippel, hogy mesés virágokat hozzon. Nézzük, mi kell a hortenziádnak:

Csodás hortenziát nevelhetsz, ha odafigyeléssel gondozod

A hortenzia nevelésének egyik Achilles-sarka az öntözés, ugyanis rosszul tűri a meszes csapvizet.

A legjobb, ha esővizet gyűjtve tudjuk folyamatosan nedvesen tartani talaját, de ne locsoljuk túl, mert kirohadhat a gyökere.

A hidegtől is óvni kell, ezért az első fagyoknál takarjuk be a tövét falevéllel, szalmával, így nem éri majd kár.

A kert üde színfoltja

A hortenzia nem a szélsőségek növénye, ezért félárnyékos és szélvédett helyre ültessük.

Biztosítsuk számára a gyerek- és állatmentes övezetet: nem éli túl, ha valaki véletlenül letapossa!

Tavasszal érdemes módjával megmetszeni, hogy sok virágot hozzon, illetve tápanyagdús talajjal segíteni a növekedését. Ezt komposzttal és humuszban gazdag földdel is megtehetjük.

Forrásunk volt.


Még több kertészkedéssel kapcsolatos érdekesség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...