Lássuk, melyek azok az ételek, alapanyagok, fűszerek, hozzávalók, melyekkel sosem főznél vagy sütnél, és amelyeket semmilyen körülmények között nem engednél a konyhádba. Utálod a pogácsák tetejére szórt egész köménymagot? Vagy esetleg a gomba állágtól vagy kikészülve gyerekkorod óta? És mi a helyzet a belsőségekkel, pacallal, szívvel, májjal? Kiderül! Lesd meg, mit mond a horoszkópod, ha nemszeretem-ételekről van szó!
Kattints a képre, és derítsd ki, mely élelmiszert vagy alapanyagot utálja a csillagjegyed!
Az alapanyag, amit ki nem állhat a horoszkópod
HALAK csillagjegy: február 20-március 20.
Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot. A halak, amíg világ a világ, neheztelni fog a kaporra, így általában a tökfőzelék is ugrik nála...
VÍZÖNTŐ csillagjegy: január 21- február 19.
Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló. Fura, gumis állag, avas, nedves erdőillat, nemszeretem-íz. A gomba a vízöntők mumusa. Pedig milyen jó is, ha sörbundában sütöd, mondjuk így!
BAK csillagjegy: december 22 - január 20.
Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzői. A bakok a jó öreg májtól futnak ki a világból, tisztelet a kivételnek. Pedig egy klasszik resztelt verzió vagy egy rozmaringos házi májkrém csodafinom!
NYILAS csillagjegy: november 23 - december 21:
Intelligenciájuk, széles látókörük és a nagy szívük jellemzi őket, de a hasukat is kifejezetten szeretik. A nyilasok (és sokan mások) a pacaltól dobnak egy hátast, és nem a jó értelemben. Törülközőszerű kinézet, fura, szivacsos-lukacsos állag, ki szereti ezt?! Sokan.
SKORPIÓ csillagjegy: október 24 - november 22.
Imád élni, humánus, önfeláldozó személyiség, de híresen „nehéz” vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van. A skorpiók gyerekkoruk óta nem csípik a köménymagot, és ezen az se segít, ha egy isteni foszlós pogácsa tetejére szórjuk.
MÉRLEG csillagjegy: szeptember 24 - október 23:
Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket. A zeller, főleg, ha főtt, a mérlegek ellensége. Miért rontjuk el vele a húslevest vagy a gulyást? Kérdeznék ők.
SZŰZ csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.
Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek.A szüzek az édesvízi halak pocsolyásan jellegzetes ízétől futnak ki a világból, így pontyhalászlevet se sűrűn fogyasztanak.
OROSZLÁN csillagjegy: július 23 - augusztus 23.
Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket. Az oroszlánok ellenfele a friss koriander, ami a vietnámi konyha hazai térhódításával fordított arányban kerül tőlük egyre távolabb. Ó, pedig egy isteni pholevest de szeretnünk!
RÁK csillagjegy: június 22 - július 22.
A legnőiesebb jegy, és egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, nagyon érzékeny és családcentrikus. A rákok a savanykás, ennélfogva általában agyoncukrozott sóska ízét nem kedvelik túlzottan. Ha te szereted, kattints ide!
IKREK csillagjegy: május 22 - június 21.
Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Nehezen illeszkednek, nagyon aktívak, mozgékonyak. Az ikrek kelkáposzta nélkül simán le tudnák élni az életüket, ellenérzésük pedig a frankfurti levesnek sem kegyelmez.
BIKA csillagjegy: április 21 - május 21.
Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együttérző lélek. A bikák a spenóttal babakoruk óta rosszban vannak...vajon változik a helyzet, ahogy idősödnek?
KOS csillagjegy: március 21 - április 20.
Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. A kosok, bár szeretnék szeretni, mégsem tudják befogadni a tofut, azaz a szójababsajtot. Se fűszerezve, se füstölve, nem megy!
Receptajánlónk:
Rántott máj hagymás tört burgonyával
Májat és belsőségeket nem mindenki eszik, de aki igen, az imádja. Családunkban senki sem szereti, így nagyon megörültem a felkérésnek, hogy a heti cikkembe a májról írjak. Magam miatt ...
Korianderes édeskömény-saláta
Frissítő, nyári saláta, kitűnő grill halakhoz, herkentyűkhöz, de akár még csirkemellhez is. Aki nem szereti a koriander ízét, petrezselyemmel is helyettesítheti!:)
Gombás-spenótos polentatorta
Gombás polentatorta, avagy pite – egy gazdag fogás, amely kiválóan alkalmas különleges alkalmak menüsorának megnyitására, vagy egy kényeztető vacsorának. Az egytálétel mellé ...