Hogyan és miért lesz még jobb a paradicsom a SÓTÓL?

Nem csak ízesítésre jó a só! Ha például paradicsomhoz használod, másképp tekintesz majd ezentúl a salátáidra is - mutatjuk, miért!

és paradicsom hosszú ideje összekapcsolódnak: valaki leszokik róla, hogy csökkentse a sóbevitelét, más el se tudja képzelni plusz ízesítés nélkül a piros gerezdeket. A sónak viszont van egy olyan tulajdonsága, hogy bármilyen zöldségből segít “kioldani” a nedvességet, így nem marad más, csak a zöldség/gyümölcs karakteres, jellegzetes íze.

Mutatjuk mikor, és miért érdemes sóznod a paradicsomodat!

Salátát ezentúl csak így!

Ugye te is rendszeresen úgy jársz, hogy a salátástál alján ott lötyög a paradicsom leve, eláztatva az egész keveréket? Hogy ezt elkerüld, a felvágott paradicsomokat sózd meg, és tedd félre jó 15-20 percre, hogy ki tudják engedni a levük nagy részét - ezután mehetnek a salátába, sokkal erősebb, finomabb ízt fogsz tapasztalni.

Az ebédedhez is használd

Ha tudod, hogy piknikhez, házi, eldobozolt ebédhez fogsz nyers paradicsomot tálalni, mindenképpen számolj a fenti 15 perces szabállyal - higgy nekünk, a végeredmény kárpótol az extra erőfeszítésért.

Tedd el a kinyert levet!

A paradicsomból kinyert nedvesség isteni frissítő önmagában is - nehogy kiöntsd! Hűtsd le, és ebben a melegben szuper frissítő lesz, ha koktéloznál, Bloody Mary-be is keverheted. Felhasználhatod későbbi salátaöntetek alapjaként is, vagy ha más nem, a gazpacho, andalúz paradicsomleves kitűnő alapjaként.

Hűsítő gazpacho

A legfrissítőbb nyári leves - a paradicsompucolás kicsit időigényes, de ha igazán érett a paradicsomunk, hamar megvan! ha a hűtőből kivéve nagyon sűrű lenne, nyugodtan adjunk hozzá egy ...

Aszendvicsben utolsó pillanatban sózd

Ha van egy remek szendvicsed reggelire, akkor ne habozz megtölteni pár paradicsomszelettel, és csak az utolsó pillanatban sózd meg. A paradicsom így éppen csak kiengedi a levét, pont annyira, hogy átitassa minden harapással a szendvicsedet - isteni, szuperegyszerű trükk!

Melyik a legjobb só?

Igazából nincs erre konkrét szabály, a lényeg, hogy fél kiló paradicsomra nagyjából egy evőkanál tengeri sót számolj, kisebb adagoknál természetesen részarányosan. Próbáld ki a különböző fűszersókat, ezekből számos variációt tudsz elkészíteni akár házilag is: szárított fűszerek és só keverékéből összeállíthatod a saját, egyedi ízvilágodat.

Ezeket olvastad?

{ KEPDOBOZ = 1, 3}

{ KDKEP = 283536, kép_útvonal }{ KDKEP = 283695, kép_útvonal }
{ KDKEP = 283703, kép_útvonal }
{ KDKEP = 283558, kép_útvonal }

via Seriouseats

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...