Hogyan lehet biztonságosan lefogyni mindössze 6 hét alatt?

Fogyni akarsz? Nem vagy könnyű helyzetben. Az otthoni munkavégzéssel például csökkennek a napi lépésszámok, kényelmessé válik az étkezés.

Ha gyorsan fogynál, ne tedd!

A rövid távú, koplalásra épített fogyókúra és a kényszeres testmozgás ugyan hozhat eredményeket, de ezek nem fenntarthatók hosszú távon, és nem is tartoznak az egészséges súlyvesztés kategóriájába. Tai Ibitoye táplálkozáskutató szerint érdemes kerülni a divatos fogyókúrákat. Azt mondja, az egészséges táplálkozásnak a szabadságot, és nem a korlátokat kell képviselnie. Mert az emberek, akik biztonságos, elérhető és fenntartható célokat tűznek ki maguk elé, magabiztosabbá válnak. A reális célok hozzásegítenek, hogy hosszú távon is tartsuk a súlyunkat.

Hetente mennyit?

Ibitoye szerint heti kb. 0,5-1 kg az egészséges és reális cél a fogyásban. Az, hogy ez a szám pontosan kinek mennyi, az egyéntől és az élethelyzettől függ. A fogyás 80 százalékban függ az étrendtől, és 20 százalékban a testmozgástól egyes fitness-szakértők szerint. Vagyis az az ideális, ha a súlyvesztés 6 hét alatt 3-6 kilogramm között van. Ibitoye szerint a fogyás kapcsán mindent józan ésszel érdemes megközelíteni, hogy a súlyvesztés biztonságos és fenntartható legyen. Nem tanácsolja, hogy egész élelmiszercsoportokat drasztikusan, mindenféle orvosi indok nélkül elhagyjunk, és hogy speciális élelmiszerektől, kiegészítők vagy tabletták szedésétől várjunk fogyást.

Meggyes-joghurtos-diétás sütemény

Egészséges alapanyagokból ehetőt alkotni nem mindig egyszerű. Ez a sütemény pedig annyira jól sikerült, hogy regisztrálnom kellett, lefotóznom és feltöltenem. Egy szelet kb. 100 kcal, ...

Sült répás karfiolleves diétásan

Diétázni kezdtem, emellett egyetemista is vagyok, ezért kellett egy jó olcsó leves recept, amit gyorsan el tudok készíteni. Mivel nem szórhatok bele puffancsot, amit régen imádtam, ...

Sok fogyni vágyó téved, amikor tudatosan korlátozza lehetőségeit, vagyis hetekre kizár bizonyos ételeket a táplálkozásából. Az ilyen étrendhez való ragaszkodás hosszú távon nagyon nehéz, és nem is egészséges. A szakértő azt javasolja, rendszeresen - akár időpontok kitűzésével segítve magunkat - étkezzünk. A rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozásba a snackek is beleférnek szerinte. A zsír-, só- és hozzáadottcukor-tartalmú ételek és italok mennyiségének csökkentése fontos. A sütemények, kekszek, desszertek, cukorral édesített italok nem szükségesek a kiegyensúlyozott étrendbe.

Cobb saláta

A már  világszerte egyre ismertebb Cobb salátát Bob Cobb, a Los Angeles-i Brown Derby étteremlánc tulajdonosa, találta fel 1937-ben. A történet szerint egy híres, késő esti vendégének ...

Chia puding

Este 1 perc alatt összeállítható, gyors és egészséges reggeli recept.

Cél, hogy növeljük a gyümölcs- és zöldségfogyasztást, mert a legtöbben nem eszünk eleget ezekből. A gyümölcsök és zöldségek általában alacsony kalóriatartalmúak, magas a rosttartalmuk, a fogyasztásuk által hosszabb ideig érezhetjük magukat eltelve. Fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek a test általános egészségi állapotához és jóllétéhez. A fentiek betartásával és a rendszeres testmozgással a drasztikus fogyás helyett tudatos diétát tartva érhetjük el hosszú távú céljainkat.

Ezeket olvastad már?

Mintaétrend: DASH-diéta

Az USA-ban a 2014-es év legegészségesebb étrendjének kiáltották ki a DASH-étrendet. Lássuk, hogyan illeszthetőek össze a diéta alapelvei és a hazai megszokott ételek!

Szabó A

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...