Hogy ne őrülj bele a karanténba? Hoztunk pár tuti tippet!

Természetesen ezek a trükkök azoknak szólnak, akik megtehetik, hogy otthonról is dolgozzanak, illetve azoknak, akiknek most sajnos otthon KELL maradniuk. 

A kialakult helyzet senkinek sem könnyű: azoknak sem, akik otthon vannak, és természetesen azoknak sem, akiknek hivatásuk miatt be kell járniuk a munkahelyükre. Te épp otthon ülsz karanténban? Akkor hoztunk pár tippet, hogy érzed magad jobban!

Az unalom, a kilátástalanság, a bizonytalanság és a szabadság elvesztése egyik pillanatról a másikra nehéz terhet ró mindenkire. További nehezítő körülmény lehet, ha a gyerkőcöd, gyerkőceid is otthon vannak veled, hiszen az ő figyelmüket is le kell kötni, segíteni nekik a tanulásban.
A következő egyszerű tippekkel érezd jobban magad "bezárva" otthonodban:

Tartsd fent a napi rutinod!

Amennyire lehet, próbáld betartani a mindennapi teendőket otthon is. Első és legfontosabb, hogy mindig öltözz fel, mozogj, akkor kezdj el dolgozni, amikor az irodában is tennéd, tartsd be az étkezéseket. Ergo: legyen mindig feladatod.

Itt az ideje elkezdeni naplót vezetni

Mielőtt teljes butaságnak tartanád, nagyon jó terápia, ráadásul évek múlva már csak nagy csodálkozva fogod olvasni, mi mindenen mentél keresztül És még az idő is telik….

Csak pánikot ne!

Mindig légy résen: olyan helyről olvass, gyűjtsd be információkat, amik valóban hitelesek. Ne engedd, hogy a rémhírek hatására eluralkodjon rajtad a pánik, a józan ítélőképességedre most szükség van!

Tartsd a kapcsolatot a külvilággal!

Ez egy tökéletes időszak ahhoz, hogy tisztázd – elsősorban magaddal, kik azok, akik melletted állnak, és kik azok az emberek, akikre túl sok energiát pazaroltál.

Tervezz!

Tervezd meg a kertrendezést, tervezd meg a lakásprojekteket, szervezz, pakolj, rendszerezz! Csinálj a lakásban olyan dolgokat, mikre eddig még nem jutott időd! Biztos találsz tennivalót a legkisebb lakásban is!

via today.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...