Hogy állsz a lengyel konyhával? Megmutatjuk az ország legizgalmasabb ételeit!

Milyen az igazi lengyel konyha? Milyen ízekkel, ismerős ételekkel találkozhatsz, ha Lengyelországba mész? Mutatjuk! 

Pierogi

A pierogi az egyik legnépszerűbb és legismertebb lengyel étel, bizonyos tésztaféle, amit sósan és édesen is elkészítenek. Általában hússal, savanyú káposztával, túróval vagy szezonális gyümölcsökkel töltik meg.

Rosół

Ez a magyar húsleves lengyel megfelelője. Forrón, sok tésztával és zöldséggel tálalják! Kihagyhatatlan!

Gołąbki

A savanyítatlan káposztalevélbe csomagolt rizses darált húst paradicsomszósszal tálalják a lengyel töltött káposztát.

Łazanki

A házi tésztát párolt káposztával, sertéshússal és más olyan zöldségekkel tálalják, mint a hagyma és a sárgarépa.

Kotlet schabowy

Az egyik legrégebbi lengyel étel, a receptje a 19. századból származik. Ebben is felfedezhető hasonlóság a magyar rántott húshoz vagy a bécsi szelethez. Lengyelországban általában vajas burgonyával tálalják.

Bigos

Hasonló a székelykáposztához, amit paradicsommal, hagymával és hússal készítenek.

Zurek

A zurek a lengyelek legkedveltebb gyógymódja a másnaposságra. Ez nem más, mint egy rozsliszttel savanyított leves, melyben húsok, fehér kolbász és főtt tojás van.

Gulasz (Goulash)

Igen, a lengyel konyha terítékén is megtalálható a gulyásleves, aminek alapja a pörkölt, burgonyával és zöldséggel tálalják, és természetesen kerül bele paprika is!

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...