Hogy állsz a lengyel konyhával? Megmutatjuk az ország legizgalmasabb ételeit!

Milyen az igazi lengyel konyha? Milyen ízekkel, ismerős ételekkel találkozhatsz, ha Lengyelországba mész? Mutatjuk! 

Pierogi

A pierogi az egyik legnépszerűbb és legismertebb lengyel étel, bizonyos tésztaféle, amit sósan és édesen is elkészítenek. Általában hússal, savanyú káposztával, túróval vagy szezonális gyümölcsökkel töltik meg.

Rosół

Ez a magyar húsleves lengyel megfelelője. Forrón, sok tésztával és zöldséggel tálalják! Kihagyhatatlan!

Gołąbki

A savanyítatlan káposztalevélbe csomagolt rizses darált húst paradicsomszósszal tálalják a lengyel töltött káposztát.

Łazanki

A házi tésztát párolt káposztával, sertéshússal és más olyan zöldségekkel tálalják, mint a hagyma és a sárgarépa.

Kotlet schabowy

Az egyik legrégebbi lengyel étel, a receptje a 19. századból származik. Ebben is felfedezhető hasonlóság a magyar rántott húshoz vagy a bécsi szelethez. Lengyelországban általában vajas burgonyával tálalják.

Bigos

Hasonló a székelykáposztához, amit paradicsommal, hagymával és hússal készítenek.

Zurek

A zurek a lengyelek legkedveltebb gyógymódja a másnaposságra. Ez nem más, mint egy rozsliszttel savanyított leves, melyben húsok, fehér kolbász és főtt tojás van.

Gulasz (Goulash)

Igen, a lengyel konyha terítékén is megtalálható a gulyásleves, aminek alapja a pörkölt, burgonyával és zöldséggel tálalják, és természetesen kerül bele paprika is!

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...