Szerkesztőségünk tagjai is kerültek már olyan helyzetbe, hogy valamilyen váratlan kiadás miatt jobban meg kellett húzniuk a nadrágszíjat a hónap végén. Sokan közülünk laktak kollégiumban egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik közben, így ismerős számukra a helyzet, amikor elfogy a diákmunkából szerzett fizetés, vagy az otthonról kapott zsebpénz, ösztöndíj. Enni viszont ilyen helyzetekben is kell.
Bazsalikomos-paradicsomos spagetti
A paradicsomos tésztát sokfélképp el lehet készíteni, mi most egy autentikus olaszos verziót hoztunk nektek. A lényeg az, hogy nem kell sok alapanyag, de minden legyen minőségi.
Klasszik tojásleves
Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép ...
Zöldségekkel sült csirkemáj
Egyszerű összetevőkből így kell olcsón, gyorsan, finomat varázsolni.
Legtöbbünk ilyenkor a vésztartalékhoz nyúl. A szekrényben található konzervekhez, maradék tésztákhoz, illetve a fagyasztóban található zöldségekhez, húsokhoz. Ilyen helyzetekben születnek a legegyszerűbb, de néha a legfurább kajakombinációk is. Összegyűjtöttük, milyen ételeket ettek a szerkesztőségünk tagjai, amikor már minden kötél szakadt, vagy meg kellett húzni a nadrágszíját.
Kattints a képre, és lesd meg, mit ettünk, amikor a hónap végén megszorultunk!
Ételek, melyeket akkor eszünk, ha elfogy a pénzünk hó végére
Mindig életmentő instant leves
Az abszolút első helyezett nálunk a zacskós leves lett, ebből is a nagyon olcsó tésztás fajta. Több szempontból is jó választás lehet. Egyrészt olcsó, másrészt viszonylag laktató is a tészta miatt. Ha pedig van egy maradék borsókonzervünk vagy egy darab sárgarépánk, fel is dobhatjuk az unalmas tésztás levest. Bátran kísérletezhetünk vele. Reszelt sajttal is működik!
Mikrós tojás vegetával
Teljesen bizarr párosítás, de egy egyetemistának életmentő lehet, ha nincs se gáz, se sütő a közelében, csak egy mikró a koliszobában. A tojást fel kell verni egy bögrében némi vegetával, ha akad, lehet még egy kis párizsit is hozzátenni, és már mehet is az egész a mikróba. Körülbelül 2 perc alatt kész a rántotta.
Még több cikk a spórolásról: