Ételek, melyeket akkor eszünk, ha hó végén megszorulunk

Egészen elképesztő ételkreációkat is ki tudtunk találni, amikor pénz szűkében voltunk. Néha viszont a legegyszerűbb megoldások segítettek átvészelni egy nehéz időszakot.

Szerkesztőségünk tagjai is kerültek már olyan helyzetbe, hogy valamilyen váratlan kiadás miatt jobban meg kellett húzniuk a nadrágszíjat a hónap végén. Sokan közülünk laktak kollégiumban egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik közben, így ismerős számukra a helyzet, amikor elfogy a diákmunkából szerzett fizetés, vagy az otthonról kapott zsebpénz, ösztöndíj. Enni viszont ilyen helyzetekben is kell.

Klasszik tojásleves

Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép ...

Legtöbbünk ilyenkor a vésztartalékhoz nyúl. A szekrényben található konzervekhez, maradék tésztákhoz, illetve a fagyasztóban található zöldségekhez, húsokhoz. Ilyen helyzetekben születnek a legegyszerűbb, de néha a legfurább kajakombinációk is. Összegyűjtöttük, milyen ételeket ettek a szerkesztőségünk tagjai, amikor már minden kötél szakadt, vagy meg kellett húzni a nadrágszíját.

Kattints a képre, és lesd meg, mit ettünk, amikor a hónap végén megszorultunk!


Még több cikk a spórolásról:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...