HILDA - A magyar csirke mennybemenetele

Évekig panaszkodott a vendéglátós szakma, hogy nem kapni jó minőségű csirkét. Ez a kérdés megoldódni látszik, sőt, van ahol tökéletesen el is készítik. A HILDÁban jártunk.

Hiába indult be robbanásszerűen a magyar gasztronómia fejlődése, ha egész egyszerűen nem lehet(ett) jó alapanyagokhoz hozzájutni. Néhány éve a croissant-t még Franciaországból, a jó minőségű zöldségeket a bécsi piacról kellett hazafuvarozni, de csirkeügyben nem nagyon volt megoldás, legalábbis olyan nem, ami hosszú távon tudott prémium alapanyagot biztosítani - olyat, amire menüt lehet alapozni. A HILDA pedig pont erre a koncepcióra épült. De akkor hogy is van ez?

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2013-ban hívta életre az Aranyszalag tanúsítványt, amely olyan magyar termékeknek jár, amelyek elérik a világszínvonalat. A bezdáni fűszerpaprikával és a Paradi sóval indult, 2015-ben aztán a Beregi szabadtartású csirke is felkerült a listára. Lassan fejlődő, szabadon tartott szárnyasok húsáról beszélünk, amely ennek következtében ízben és állagban is más minőséget eredményez, mint nagyipari társaik.

A HILDA mögött álló Szalai Ágnes a tengerentúlról hozta az ötletet, hogy itthon új szintre emelje a grillcsirkét. Ehhez hozzácsapott egy csipet francia stílust, némi laza mediterrán eleganciával fűszerezve. Annak ellenére, hogy a HILDA már közben egy éve megnyitott, újból aktualitásról és fontos változásról számolhat be: most már este is várja a vendégeket, a konyhába pedig megérkezett Takács Lajos -az ő feladata, hogy a legjobbat hozza ki a minőségi magyar alapanyagokból. Újratervezte a sütés folyamatát is, hiszen a húsok három napos előkészítésen esnek át, mielőtt a láng előtt készre sülnek, így ajánlott annak is újra visszakóstolni HILDA grillcsirkéjét, aki korábban már kipróbálta. Aki pedig még nem, annak egyenesen kötelező!

HILDA

HILDA a Facebookon

Cím:1051, Budapest, Nádor utca 5.

Nyitvatartás:H-P: 09.00-23:00V: 09.00-17.00

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Elérhető, jó magyar konyhát keresel? Megtaláltad! Bemutatkozik a Börze

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...