Hiába indult be robbanásszerűen a magyar gasztronómia fejlődése, ha egész egyszerűen nem lehet(ett) jó alapanyagokhoz hozzájutni. Néhány éve a croissant-t még Franciaországból, a jó minőségű zöldségeket a bécsi piacról kellett hazafuvarozni, de csirkeügyben nem nagyon volt megoldás, legalábbis olyan nem, ami hosszú távon tudott prémium alapanyagot biztosítani - olyat, amire menüt lehet alapozni. A HILDA pedig pont erre a koncepcióra épült. De akkor hogy is van ez?
A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2013-ban hívta életre az Aranyszalag tanúsítványt, amely olyan magyar termékeknek jár, amelyek elérik a világszínvonalat. A bezdáni fűszerpaprikával és a Paradi sóval indult, 2015-ben aztán a Beregi szabadtartású csirke is felkerült a listára. Lassan fejlődő, szabadon tartott szárnyasok húsáról beszélünk, amely ennek következtében ízben és állagban is más minőséget eredményez, mint nagyipari társaik.
A HILDA mögött álló Szalai Ágnes a tengerentúlról hozta az ötletet, hogy itthon új szintre emelje a grillcsirkét. Ehhez hozzácsapott egy csipet francia stílust, némi laza mediterrán eleganciával fűszerezve. Annak ellenére, hogy a HILDA már közben egy éve megnyitott, újból aktualitásról és fontos változásról számolhat be: most már este is várja a vendégeket, a konyhába pedig megérkezett Takács Lajos -az ő feladata, hogy a legjobbat hozza ki a minőségi magyar alapanyagokból. Újratervezte a sütés folyamatát is, hiszen a húsok három napos előkészítésen esnek át, mielőtt a láng előtt készre sülnek, így ajánlott annak is újra visszakóstolni HILDA grillcsirkéjét, aki korábban már kipróbálta. Aki pedig még nem, annak egyenesen kötelező!
HILDA
Cím:1051, Budapest, Nádor utca 5.
Nyitvatartás:H-P: 09.00-23:00V: 09.00-17.00
És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Elérhető, jó magyar konyhát keresel? Megtaláltad! Bemutatkozik a Börze