Hihetetlenül furcsa tárolók, amelyek az agyadat és a kezedet is megmozgatják

Egészen furcsa konyhai tárolóedényeket készített a japán Nendo. A kollekciót a levegő ihlette.   

Egy japán cég, a Nendo, olyan izgalmas tárolóedényekkel rukkolt elő, amelyeknek a teteje egyben egészen szokatlan eszközévé is tud válni annak, hogy hozzájussunk a benne tárolt ételekhez.

A légkondícionáló berendezéseket gyártóDaikin céggel közösen alkotta meg a Nendo az Air Lids sorozatot, ami légmentesen záródó tárolóberendezésekből áll.

Minden tárolóeszköz egy-egy kézmozdulatra utal. Van itt csippentés, húzás, nyomás és valaminek a felemelése is többek között.

Az edények műanyagból készült része egy selymes tapintású,fluoroelastomernévre hallgató szintetikus gumiból készült, ami az alkotók szerint olyan, mint a tapinthatóvá vált levegő. Az, hogy a felhasználók szokatlan módon tudják nyitni és zárni a légmentesen záró edényeket, szintén a levegőhöz való szokatlanul taktilis viszonyra utal a Nendo szerint.

via Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Méhmentő szemetelés - végre egy papír, amit el KELL dobnod

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...