Rekordot döntött a majdnem féltonnás hidegtál

Guinness-rekord dőlt meg a Bács-Kiskun megyei Fülöpszálláson: a Kígyósi Csárda szakácsai egy majdnem féltonnás hidegtálat készítettek, amely nemcsak óriási méretű lett, de egy jótékonysági ügy részeként is szolgált.

425 kilós lett az a hidegtál, amivel a fülöpszállási Kígyósi Csárda szakácsai Guinness-rekordot döntöttek. A gigantikus tál rengeteg finomságot és faragott ételdíszt is tartalmazott, az elfogyasztásából befolyó pénz pedig jótékonysági célra ment. A hidegtálat egy 18 fős csapat készítette egy héten keresztül.

Rekordot döntött a majdnem féltonnás hidegtál / Fotó: Kígyósi Csárda Facebook-oldal

Egy korábbi, 2017-es rekordot döntött meg a Kígyósi Csárda szakácscsapata, amikor elkészítették a 425 kilós hidegtálat. A fogás 23,36 négyzetmétert foglalt el, és 124 kilónyi faragott zöldség került rá (ezeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács készítette).

Ezen kívül volt még a tálon:

  • csülök galantin
  • rétegezett sajttorta
  • gombával és sajttal töltött sertéskaraj
  • aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell
  • 50 kg felvágott
  • 10 kg előre kockázott füstölt sajt
  • uborka, paprika, lilahagyma

A hidegtál elkészítési folyamatai ezer órán át keresztül tartottak, a 18 fő ezalatt rakta össze a rekorder monstrumot.

A rekord hitelesítése után 500 adagot osztottak szét a szakácsok, a helyszínen pedig becsületkasszát helyeztek ki. Az adományokból a soltszentimrei lakost, Szűcs Pétert támogatták, akinek Guillain–Barré-szindrómája van. A felajánlott összeget a munkába járásához szükséges aktív kerekesszékre fordították.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Kígyósi Csárda Facebook-oldal


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...