425 kilós lett az a hidegtál, amivel a fülöpszállási Kígyósi Csárda szakácsai Guinness-rekordot döntöttek. A gigantikus tál rengeteg finomságot és faragott ételdíszt is tartalmazott, az elfogyasztásából befolyó pénz pedig jótékonysági célra ment. A hidegtálat egy 18 fős csapat készítette egy héten keresztül.
Egy korábbi, 2017-es rekordot döntött meg a Kígyósi Csárda szakácscsapata, amikor elkészítették a 425 kilós hidegtálat. A fogás 23,36 négyzetmétert foglalt el, és 124 kilónyi faragott zöldség került rá (ezeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács készítette).
Ezen kívül volt még a tálon:
- csülök galantin
- rétegezett sajttorta
- gombával és sajttal töltött sertéskaraj
- aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell
- 50 kg felvágott
- 10 kg előre kockázott füstölt sajt
- uborka, paprika, lilahagyma
A hidegtál elkészítési folyamatai ezer órán át keresztül tartottak, a 18 fő ezalatt rakta össze a rekorder monstrumot.
A rekord hitelesítése után 500 adagot osztottak szét a szakácsok, a helyszínen pedig becsületkasszát helyeztek ki. Az adományokból a soltszentimrei lakost, Szűcs Pétert támogatták, akinek Guillain–Barré-szindrómája van. A felajánlott összeget a munkába járásához szükséges aktív kerekesszékre fordították.
Címlapkép: Kígyósi Csárda Facebook-oldal
Hírek, érdekességek, újdonságok: