Itt a hideg, turbózd fel az őszi forró csokidat!

Ha unod már a hagyományos forró csokit, van néhány tippünk arra, hogyan dobhatnád fel egyszerűen.

Az ősz és a tél a forró italok két évszaka, a kávé meg tea mellett pedig a forró csoki is óriási sláger. Ha te is inkább az utóbbit választod a másik kettő helyett, viszont unod az egyhangúságot, az alábbi trükkökkel feldobhatod a lelket melengető, olvadt csokoládédat.

Itt a hideg, turbózd fel az őszi forró csokidat!

Csinálj belőle desszertet!

Nem sütésre biztatunk, csak arra, hogy mártsd a bögréd szélét valami ragadós anyagba (például mézbe vagy cukorszirupba), törj össze egy kis Oreót vagy Pilóta kekszet, és mártsd bele a törmelékbe. Így nemcsak forró csokid, de hozzá egy kis keksztörmeléked is lesz. Ha tejszínhabot is raksz az italra, még mennyeibb az élmény.

Csináld csípősre!

A hagyományos fűszerek mellett, mint a vanília vagy a fahéj, próbáld ki a csilit is, ami még akkor is jó választás lehet, ha nem szereted a csípőset.

Ha kicsit raksz bele, éppen csak minimálisan változtat az ízen, ha viszont neked még a carolina reaper sem elég pikáns, akkor egész nyugodtan megszórhatod, nem fogja elvenni a csoki ízét.

Csináld mentolosra!

Az After Eight óta tudjuk, hogy a csoki és a menta nagyon jól mennek egymáshoz. Ha szereted a hasonló párosításokat, akkor egy kis mentalevéllel is megbolondíthatod a forró csokidat. Érdemes fogpiszkálóra feltűzni, hogy ki tudd venni a leveleket, ha már eleget áztak az italban.

Csináld teásra!

Bár nem bátorítunk, hogy öntsd össze a zöld teádat a forró csokiddal, chai teát mindenképpen adhatsz hozzá, ezt ugyanis rendszerint édesebb ízesítéssel szokták inni. Ha még erősebb élményt szeretnél, egy kis fahéjat is adj a keverékhez!

Csináld alkoholosra!

Ha tovább bolondítanád azt a forró csokit, feldobhatod akár rummal, kávélikőrrel, fahéjas likőrrel vagy vodkával is - a lényeg, hogy olyan alkoholt válassz, ami megy a forró csoki édes ízéhez. 

Forrásunk volt.


Még több tipp a konyhában:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...