Hibachi, aki nem a szomorú szamuráj, hanem a nyár zsebgrillezője

A Hibachi nevéből sejthetően Japánból származik, és kisebb faszenes grillezőt takar, amivel most akár Te is sütögetheted húsaidat a szabadban vagy otthon - esetleg az utcán.

Pár hete láttam a különböző szociális média felületeken, hogy KicsiZso (a hasonló nevű reggeliző tulaja és arca, plusz a BodrogSmoker BBQ fenegyereke) egy új csodával rukkolt elő a hatalmas smokere-i mellett. Ez pedig egy cukinak is mondható, kis grillező eszköz, ami engem már a fotókon is lenyűgözött. Muszáj volt hát elmennem hozzá, és élőben is látnom. Ha pedig már sor került a találkozóra, akkor a KicsiZso-ban - azaz az utcán - grilleztünk is egyet!

Hibachi, a BodrogSmoker-től

Azonkívül, hogy kábé egy álmom teljesült azzal, hogy az város közepén grillezhetek faszén felett, sokkal nagyobb élmény volt élőben látnom ezt a szerkezetet.

Ismeretlenül nagyobbnak vizionáltam az egészet, de marha klassz, hogy a valóságban sokkal kisebb. Ez tényleg minden kisebb háztartásba beleillik, arról nem is beszélve, hogy bármelyik étterem legkisebb asztalán is lehetne vele húsokat - na jó, meg zöldséget is- grillezni.

Az ötlet KicsiZsónál, a különböző utazásai során pattant ki, hogy bizony, erre a cuccra Magyarországon is lenne kereslet. Eredetileg ez egy japán találmány, de például a spanyolok és franciák is használnak hasonlókat előszeretettel. Na és a lényeg, hogy most már itthon is elérhető lesz, akár az otthonodban, akár különböző kajás-helyeken.

Nem mellékesen, ami nekem még nagyon tetszett, hogy tűzkészítéssel együtt, nagyjából fél óra múlva már kóstolhattam is a porhanyós, érlelt marha szeleteket és csirke saslikot. Tehát nincs a nyűg, hogy elő kell szedni a méretes grillt, hatalmas tűzet rakni bele.

KicsiZso és a Hibachi

Csak elő a Hibachit, kis tűzet pattintani bele, aztán már mehetnek is rá a szép kis húsok. Sötétben pedig külön jóság, hogy a két oldalra belemart feliratnak köszönhetően, az izzóparázs szép rajzolatot vett az asztalra is, ami azért elég okos design.

Remélem mihamarabb több és több helyen futhatunk majd bele, ebbe az eszközbe. Addig is ha szeretnétek részesei lenni az utcai grillezésnek, és épp nem mentek most Ázsiába, akkor lessétek a KicsiZso Facebook oldalát, ahonnan elsőként értesülhettek az olyan estékről, ahol elérhető lesz egy ilyen grill szeánsz.

KicsiZso

www.facebook.com/kicsizsowww.facebook.com/BodrogSmoker

Cím:1027 Budapest, Frankel Leó 11.

És ezt láttad már a Szabadtűz-epizódokból?

Víz, part, tojás és nádi hegedűszöveg

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...