Hiánypótló termék - itt a világ első, kutyáknak készített kávéja

Kedvencünk is beszállhat a reggeli kávézásba. Azért csak óvatosan az itallal!

A kutyáknak és macskáknak gyártott „borok” sikere után nincs is abban semmi meglepő, hogy valaki kutyáknak készít "kávét". Az ital brit kitalálója,Agota Jakutyte két szó, a roof (gyökér, eredet) és coffee (kávé) összekapcsolásából hozta létre a Rooffee márkát.

"Sajnos nem googliztam rá eléggé" - magyarázza Agota, akinek valószínűleg a későbbiekben meg kell változtatni a termék nevét. Feltéve, ha sikerül finanszírozni a gyártást. A brit hölgy éppen a Kickstarter oldalon gyűjt pénzt a projektjére. Jakutyte-nek már van egy saját vállalkozása, vegyszermentes kozmetikumokat árul kutyáknak.

A Rooffee is mentes mindenféle adalékanyagtól. Sárgarépából, bojtorjánból, pitypangból, galagonyából és cikóriából készült. Az italt saját kutyáján, Krétán tesztelte. A kísérletek során rájött, hogy a "kávét" emberek és a kiskedvencek is bátran fogyaszthatják.

Az állatorvos ugyanakkor óvatosságra int az ital fogyasztásával kapcsolatban.Katy Nelson elmondta, hogy mielőtt a gazdik a "kávéval" itatják a kutyát, konzultáljanak az állatorvosukkal, mert előfordulhat, hogy az eb allergiás valamelyik alapanyagra. Az állatorvos figyelmeztetett, hogy igazi, koffeines még véletlenül se adjunk a kutyánknak, mert bele is halhatnak.

Ezeket olvastad már?

via Huffington Post

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...