Hiánypótló termék - itt a világ első, kutyáknak készített kávéja

Kedvencünk is beszállhat a reggeli kávézásba. Azért csak óvatosan az itallal!

A kutyáknak és macskáknak gyártott „borok” sikere után nincs is abban semmi meglepő, hogy valaki kutyáknak készít "kávét". Az ital brit kitalálója,Agota Jakutyte két szó, a roof (gyökér, eredet) és coffee (kávé) összekapcsolásából hozta létre a Rooffee márkát.

"Sajnos nem googliztam rá eléggé" - magyarázza Agota, akinek valószínűleg a későbbiekben meg kell változtatni a termék nevét. Feltéve, ha sikerül finanszírozni a gyártást. A brit hölgy éppen a Kickstarter oldalon gyűjt pénzt a projektjére. Jakutyte-nek már van egy saját vállalkozása, vegyszermentes kozmetikumokat árul kutyáknak.

A Rooffee is mentes mindenféle adalékanyagtól. Sárgarépából, bojtorjánból, pitypangból, galagonyából és cikóriából készült. Az italt saját kutyáján, Krétán tesztelte. A kísérletek során rájött, hogy a "kávét" emberek és a kiskedvencek is bátran fogyaszthatják.

Az állatorvos ugyanakkor óvatosságra int az ital fogyasztásával kapcsolatban.Katy Nelson elmondta, hogy mielőtt a gazdik a "kávéval" itatják a kutyát, konzultáljanak az állatorvosukkal, mert előfordulhat, hogy az eb allergiás valamelyik alapanyagra. Az állatorvos figyelmeztetett, hogy igazi, koffeines még véletlenül se adjunk a kutyánknak, mert bele is halhatnak.

Ezeket olvastad már?

via Huffington Post

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...