Hiánypótló termék - itt a világ első, kutyáknak készített kávéja

Kedvencünk is beszállhat a reggeli kávézásba. Azért csak óvatosan az itallal!

A kutyáknak és macskáknak gyártott „borok” sikere után nincs is abban semmi meglepő, hogy valaki kutyáknak készít "kávét". Az ital brit kitalálója,Agota Jakutyte két szó, a roof (gyökér, eredet) és coffee (kávé) összekapcsolásából hozta létre a Rooffee márkát.

"Sajnos nem googliztam rá eléggé" - magyarázza Agota, akinek valószínűleg a későbbiekben meg kell változtatni a termék nevét. Feltéve, ha sikerül finanszírozni a gyártást. A brit hölgy éppen a Kickstarter oldalon gyűjt pénzt a projektjére. Jakutyte-nek már van egy saját vállalkozása, vegyszermentes kozmetikumokat árul kutyáknak.

A Rooffee is mentes mindenféle adalékanyagtól. Sárgarépából, bojtorjánból, pitypangból, galagonyából és cikóriából készült. Az italt saját kutyáján, Krétán tesztelte. A kísérletek során rájött, hogy a "kávét" emberek és a kiskedvencek is bátran fogyaszthatják.

Az állatorvos ugyanakkor óvatosságra int az ital fogyasztásával kapcsolatban.Katy Nelson elmondta, hogy mielőtt a gazdik a "kávéval" itatják a kutyát, konzultáljanak az állatorvosukkal, mert előfordulhat, hogy az eb allergiás valamelyik alapanyagra. Az állatorvos figyelmeztetett, hogy igazi, koffeines még véletlenül se adjunk a kutyánknak, mert bele is halhatnak.

Ezeket olvastad már?

via Huffington Post

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...