Különleges heti menüt visz házhoz a világ legjobb étterme

A világ egyik, ha nem a legjobb éttermeként számon tartott Eleven Madison Park újabb meglepő szolgáltatással állt elő azok számára, akik fenntartható forrásokból származó vegán ételeket kívánnak fogyasztani a hét minden napján.

Az Eleven Madison Park sosem volt hétköznapi étterem, a gasztronómia világában a legjobbak legjobbjai közé sorolják, nem véletlenül: ami ezen a helyen történik Daniel Humm 3 Michelin-csillagot érő kezei alatt, az nemcsak New Yorkban és Észak-Amerikában, de az egész világon irányadó trenddé válik néhány év alatt.

Éppen egy évvel ezelőtt írtunk arról, miért döntött amellett a svájci születésű sztárszakács, hogy végleg felhagy az állati eredetű alapanyagok használatával éttermében. A fenntarthatóság jegyében 2021 nyara óta csak és kizárólag vegán menüket szervíroznak a tehetős manhattani vendégeknek, és bár a szakma eleinte kétkedéssel fogadta Daniel Humm döntését – sőt, volt olyan étterem is, amely felbontotta szerződését a séffel, mondván, ők nem kívánnak áttérni a vegán menüre – , egyre több olyan étterem van, amely részlegesen vagy teljesen elkezdte mellőzni az állati eredetű alapanyagok használatát.

Ahogy az a Dining Guide cikkéből kiderül, az Eleven Madison Park séf-tulajdonosa most egy újabb hiánypótló szolgáltatással lepte meg a New York-i közönséget, mely nemcsak az elitnek kíván kedvezni, de a társadalmi felelősségvállalásra is felhívja a figyelmet.

Az Eleven Madison Home nevű akció keretein belül a manhattani lakosok akár egész hétre való menüt igényelhetnek, mely arra hivatott ösztönözni az embereket, hogy minél tudatosabban építsék be mindennapi életükbe a húsmentes ételek fogyasztását. A menü megrendelésével a vásárlók támogatják az Eleven Madison Truck kezdeményezését is, mely a Covid-járvány kezdete óta hivatott segíteni a nélkülöző New York-i lakosok élelmiszerellátását.

Egy heti vegán menü ára 150 dollárba kerül, ez nagyjából 55 ezer forint, amely meglepően olcsónak számít, ha azt vesszük, hogy az Eleven Madison Parkban egy degusztációs menüért borpárosítás nélkül (az eater.com januári cikke szerint) 432 dollárt, vagyis 155 ezer forintot kérnek.

Ahogy azt a Dining Guide cikke írja, az étterem nem arra akar törekedni ezekkel a házhoz jövő dobozokkal, hogy Michelin-csillagos élményt nyújtson, az viszont biztos, hogy a világ legjobb étterme nem fog silány minőségű étellel szolgálni azoknak sem, akik megengedhetik maguknak az Eleven Madison Home-élményt.

Forrásunk volt. Címlap: Neilson Barnard/Getty Images for Blancpain


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...