A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjainak jelentős része, sőt még hozzájuk csatlakozó séfek is vállalták, hogy részt vesznek a segítő programban a koronavírus-járvány idején. A tagok közül mindenki a szakmájának megfelelő beosztásban teszi hozzá saját tudását, energiáját a cél megvalósításához.
„Egyhetes szervezést követően sikerült minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy március 31-tól napi rendszerességgel kb. 120 adag ételt sikerüljön elkészíteni és eljuttatni az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a budapesti SOTE Sürgősségi Betegellátó, valamint a legnagyobb vidéki kórház, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház munkatársainak”
– mondja a kezdeményezésről Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. „A hazai gasztronómiai élet résztvevőiként azon a területen vagyunk képesek segíteni, amely a mi hivatásunkat jelenti. A METRO Kereskedelmi Kft. és összes dolgozója nagylelkű támogatásként szolgáltatja az ételekhez az alapanyagokat, valamint a főzéshez a helyszínt, eszközparkot és csomagolást a budaörsi METRO Gasztroakadémián.”
Magyarország topséfjei váltásban, heti hét napon át főznek a fenti egészségügyi szervezetek dolgozóinak, határozatlan ideig, amíg a krízis tart.
A főzést vállaló séfek listája a következőképpen alakul:
- Ádám Csaba
- Barna Ádám
- Ben Morris
- Both Lőrinc
- Csahók Ibolya
- Danó Zoltán
- Erdei János
- Hamvas Zoltá
- Haraszti Zsolt
- Harmath Csaba
- Jahni László
- Kanász László
- Kaszás Vanda
- Kis Sándor
- Kollár Endre
- Kovács Lázár
- Lutz Lajos
- Mizsei János
- Mogyorósi Donát
- Molnár Attila
- Molnár Bence
- Nádudvari István
- Nyíri Szása
- Péter Bence
- Pohner Ádám
- Sasvári Szilveszter
- Schmiedt Patrick
- Stelcer Zoltán
- Széll Tamás
- Szikszai Anna
- Szulló Szabina
- Tivadar György
- Vágó Márton
- Varju Viktor
- Veres István
- Volenter István
- Wolf András
A kezdeményezésről a Dining Guide igazgatója, Herczeg Zoltán elmondta:
„Az egyik legnemesebb, egyben legnehezebb szakmát végző mentők, orvosok és ápolók jelenleg még nagyobb kihívást jelentő, veszélyeztetett körülmények között állnak helyt napról napra, amiért nem lehetünk elég hálásak.”
A Dining Guide közreműködésével jutnak el az ételek az intézményekbe, majd folytatja: „Az akció megszervezésénél nagyon fontos volt számunkra, hogy az ételek valóban azokhoz jussanak el, akik a frontvonalban harcolnak most. Ezt sikerült megnyugtatóan megszervezni. Különös figyelmet fordítunk továbbá a legmagasabb higiéniai követelmények betartására, amely az alapanyagok kezelésével, feldolgozásával kezdődik, és a professzionális csomagolással és kiszállítással ér véget.”
Horváth Imre a METRO Kereskedelmi KFT. vezérigazgatója hozzáteszi: „Garantálva az élelmiszerbiztonságot az érintett intézményekben dolgozók számára, a METRO Gasztroakadémia konyhájáról kizárólag mikrohullámú sütőben melegíthető ételek fognak kikerülni, melyek az alapanyagoknak és a séfeknek köszönhetően kulináris kényeztetést nyújtanak ebben a nehéz időszakban.”
Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjei jó ízű, házias ételek elkészítésére vállalkoznak önkéntesen, segítő szándékkal. A napi rendszerességű főzés és ételszállítás március 31-én indul, és húsvétig egészen biztosan tart.
Együtt, összefogással gyorsabban sikerülhet túljutnunk ezen a nehéz időszakon!
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Koronavírus: A jelenlegi helyzetben ez az egyetlen dolog mentheti meg...
A koronavírus miatt egyre kevesebben mennek ki az utcára, sorra zárnak be az éttermek és a szórakozóhelyek. Mire számíthat most a vendéglátóipar? Milyen lehetőségeik maradtak?
NosaltyKásás Tamás, a Rosenstein és egy budai lángosozó is ingyen...
#Etesdadokit néven indult jótékonysági akció az egészségügyben dolgozók segítéséért. Neves éttermek, pékségek és még csokoládékészítők is csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Masszi- Rigó CsillaÍgy boldogul a legnagyobb ételkiszállító cég a mostani rendkívüli helyzettel
Gyakran rendelsz házhoz ételt, különösen, mióta ajánlott otthonról dolgozni a járvány idején? Ha nincs kedved főzni, de fontos a biztonság, mutatjuk a Netpincér válaszait!
Országh KittiKoronavírus: Arra kerestük a választ, hogy megmenthető-e a magyar vendéglátóipar
A koronavírus okozta gazdasági vihar egyik első áldozata a turizmus és a vendéglátás. Van kiút a teljes összeomlás és csőd elől?
Nosalty