Olasz Gasztronómiai Világhét, ahol az olasz ételek és bolygónk védelme együtt járnak

2022. november 14-20. között kerül megrendezésre a VII. Olasz Gasztronómiai Világhét, mely során a hazai olasz intézmények sok-sok izgalmas program keretében népszerűsítik az olasz konyhát, recepteket és gasztronómiát.

A november 14-20. között megrendezésre kerülő VII. Olasz Gasztronómiai Világhét idei mottója: 

Közösség, fenntarthatóság és innováció: az olasz konyha alapanyagai az emberek egészségéért és bolygónk védelméért"

A budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet a rendezvény alkalmából hagyományos és egészségtudatos, mentes olasz desszertek bemutatójával készül Angelo Gala cukrászmesterrel és a Magyar Cukrász Ipartestülettel együtt, kétnapos cukrásztanfolyam keretében.

Profiterol habbal és csokiöntettel

Profiterol névre hallgat az az olasz desszertgolyó, amihez nem kell cukrász végzettségednek lennie, te is el tudod készíteni otthon. Ez a legismertebb formája, de fordított krémekkel, ...

Olasz cukros fánk

Ez egy olyan fánk, amely ötvözi a szalagos és a csöröge mibenlétét. Azoknak a háziasszonyoknak segít, akiknek esetleg nincs olyan sok idejük a konyhában sütni, de mégis meg szeretnék ...

Angelo Gala cukrászmester két receptjét a Nosalty receptvideóin keresztül tekinthetik majd meg az érdeklődők, ezen felül pedig három Budapesten élő olasz séf és cukrász is bemutat majd egy-egy desszertet.

A programsorozat keretein belül kilenc olasz tematikájú étterem várja az érdeklődőket speciális menüsorral.

Az Olasz Nagykövetség, az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Olasz Kultúrintézet izgalmas digitális programkínálattal készül az eseményre, amely itt lesz megtekinthető.

Olasz Gasztronómiai Világhéthez kapcsolódó, kifejezetten erre az alkalomra készített várnivalók:

  • Magyarországi olasz éttermek menükínálata
  • az Università delle Scienze Gastronomiche di Pollenzo (UNISG) videói egy-egy olasz tartomány jellemző konyhai alapanyagát és felhasználási lehetőségeit mutatják be. Minden film receptvideóval zárul, így otthon is kísérletezhetünk.
  • az Associazione Slow Food „Az étel hősei" címmel készített kisfilmjei olyan emberek életébe és munkájába enged betekintést, akik saját kezükkel művelik a földet, gondozzák az állatokat. Ismerjük meg közelről az olasz gazdákat!

+ tipp: az Olasz Kultúrintézet november 15-én este mutatja be a firenzei nagybani piacról készült dokumentumfilmet, melyet toszkán gasztronómiai különlegességek kóstolója követ.    

Eredeti lasagne al forno

Eme csodálatos réteges tészta kialakulása sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az ...

Canderli – olasz gombócleves

Nem csak mi, az olaszok is készítenek gombóclevest. Ezeket a gombócokat sokszor nem is levesbe teszik, hanem vajban, zsályával megpirítják, így is érdemes megkóstolni.

Olasz desszertbemutató Angelo Gala cukrászmesterrel

Angelo Gala családja évtizedes cukrászati hagyományokkal rendelkezik, mely anyai nagyszüleivel kezdődött az 1900-as évek elején, és apjával, a nagy Giovanni Gala cukrászmesterrel folytatódott, akit egész Európában elismertek, többek közt a svéd király is.

Angelo Gala

Apja nyomdokaiba lépve Angelo Gala fiatalkorában széleskörű cukrászati tapasztalatra tett szert a neves nápolyi Pasticceria Calise in Ischia és a Pasticceria Minicucci cukrászatoknál. Ezután visszatért apja családi vállalkozásába, ahol több mint 10 évig tevékenykedett.

1992-ben Cento di Ferrara-ban kezdett dolgozni, a Grand Hotel Bologna di Pieve di Cento szállodában. Ebben az időszakban nevezett több olasz és nemzetközi versenyen, hogy fantasztikus eredményekkel, nem egy aranyéremmel térhessen haza.

Világszerte tart különböző szintű szakmai képzéseket cukrászoknak, emellett a Nemzetközi Cukrászati, Fagylalt és Csokoládé Szövetség elnökségi tagja.

Még több információt az Olasz Gasztronómiai Hétről itt találtok!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...