A hét szakácsa: Zsuzsamama56

Megtiszteltetés számomra, hogy felkértek A hét szakácsa rovatába. Nem is számítottam rá! Ezért hát összeszedem gondolataimat, és próbálok röviden írni magamról. 

Mákvirágok Zsuzsamama konyhájából

Nagyon érdekes birsalmával dolgozni, mert különleges gyümölcsnek tartom. Sokan nem kedvelik, de nagyon jó kompótot és lekvárt, sajtot lehet készíteni belőle. Ehhez a sütihez nagyon ...

Nagyon kevés alaptudással indultam neki a nagyvilágnak, de a gasztronómia iránt érzett nagy érdeklődésem régóta tart. Nagymamámnál töltöttem kiskoromban a nyarakat, és bizony ilyenkor mindig kemény munkára fogott. Rengeteget tanultam belőle, főleg a tenni akarás szeretetét. Sok finom falat került akkoriban az asztalra, amit meg kellett becsüljek, hiszen édesanyám egyedül nevelt és szűkösen álltunk anyagilag. Első próbálkozásom a konyhában 14 évesen egy barátfüle nevű tésztaféle volt, kissé keményre sikeredett, de meglepetésnek szántam neki a túlórából hazajövet. Ízlett neki, de láttam rajta, hogy nehezen nyelhető volt.

Töltött puszedli

Hasonlít olasz rokonához, az amarettóhoz, nagyon finom sütemény. Sokáig eláll dobozban. Aki szereti ropogósabban, az sütheti sötétebbre, és lehet közvetlen töltés-hűtés után ...

20 évesen liszt nélküli piskótát készítettem szegény páromnak, annyira meg akartam lepni este, mikor hazajön a munkából. Sikerült! A főzés szeretete receptgyűjtéssel kezdődött, majd kisebb könyvtárnyi receptmagazint, könyvet és dvd-t gyűjtöttem össze az elmúlt 38 év alatt. Ebben a szobában vagyok itthon igazán, meg a szép kis konyhámban, ahol nap mint nap alkotok.

Zsuzsamama56

Nyugdíjas vagyok már több mint 1 éve, így sok időm van kísérletezgetni, próbálkozni újabb ételek és sütik készítésével. Szeretem megosztani másokkal azokat a finomságokat, amiket elkészítek. Imádom a fotózást, régóta készítek ételfotókat, de más népek ételeit és hagyományait is sokat tanulmányozom. Szeretném még továbbfejleszteni konyhai tudásomat, hiszen van még mit tanulnom. Jártam már Európa több országában, mindig a szokásokat figyeltem. Kedvenc ételem egyike a bécsi rántott borjú: elkészítését korán megtanultam, és már fiatal koromban többször megsütöttem.

Ízes piskótarolád

Sütőiparban dolgoztam 12 évet, megtanultam a piskótakészítést, és ezért hálás vagyok, mert sokat tanultam azalatt az idő alatt, pedig nem ez a szakmám.

Természetesen a magyar konyhát sem hanyagolom, mert nagyon sok jó ételkülönlegességünk van. Már az ünnepi készülődést is elkezdtem, méghozzá új receptekkel, amiket megosztok majd mindenkivel. Jó sütögetést, békés, boldog adventet kívánok mindenkinek! A főzés öröm és nem kényszer!

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...