A hét szakácsa: Kornél

Markáns, nehéz, húsos ételek fantáziával - a hét szakácsa ezúttal Kornél, akinek receptjei biztos, hogy a húsimádók receptkönyveiben (is) landolnak! 

Vörösboros őzpörkölt

Számomra a főzés szeretete a tinédzserkori bulik alkalmával indult, klasszikusan szalonnasütéssel…Ezeknek az összejöveteleknek a hangulata - és az, hogy a saját készítésű ételeinket fogyasztottuk - adott eleinte inspirációt.

Borsos tokány hátszínből

Hétvégi főzés alkalmával barátommal megbeszéltük, hogy udvarmester hátszínt és borsos tokányt fogunk készíteni. Miután nem aprózta és beállított majdnem 3 kg magashátszínnel, ...

Nyárson sült kacsa

Feleségem születésnapjára készítettem ezt a fogást. Az alkalomnak megfelelő, igazi különlegességet sikerült alkotnom, mindenkinek csak ajánlani tudom, ha teheti, próbálja ki.

Recepteket bújtam, nagyikkal konzultáltam, hogy a következő alkalmakkor előrukkoljak valami újdonsággal, kivívva ezáltal a többiek figyelmét és elismerését is.Az idők folyamán aztán annyira jól sikerült mindez, hogy a mindenkori társaságom egész egyszerűen “lepasszolta” a feladatot nekem, és többnyire már előre bejelentették, mit is óhajtanak az aktuális buli előtt eszegetni.

Így kezdődött minden. Kerti partik, házibulik, csapat összejövetel, vagy akár egyszerű szombat délután, mindegy volt, Kornél majd főz valamit.Gyakorlat teszi a mestert, egyre több és egyre jobb ételeket készítettem, ez pedig arra ösztönzött, hogy még inkább csiszoljam tudásom.

Kornél

Nagy segítség volt ebben az is, hogy éveken keresztül jártam Olaszországba és megismertem mind az ottani készítményeket, mind pedig a helyi ételeket, receptúrákat, valamint a Pető-féle szakács tankönyv is, ami mára ugyan megosztja a szakácsokat, de számomra továbbra is alapmű, nagyon hasznosnak tartom.

Tűzdelt báránylapocka

Húsvétra készítettem ezt az ételt. Sokan viszolyognak a bárányhústól, pedig nem kellene, hiszen lényegesen egészségesebb a legtöbb húsnál, még a nálunk kiemelt helyen tanyázó ...

Az alapelvem rendkívül egyszerű: mindig friss, tartósítószer nélküli alapanyagokat kell használni, és persze semmi félkész termék.Nem összehasonlítható a végeredmény a tányérunkon. Hiszek abban, hogy finom étel csakis jó hozzávalókból készíthető, ne legyünk restek kimenni a piacra, vagy felkeresni hentesünket a bevásárlóközpontok helyett.

Nagyszerű, hogy létezik ez az oldal, ahol lehetőségünk adódik bemutatni saját ételeinket mások számára, és kiváló recepteket tanulhatunk a többi felhasználótól is.

Málnás rácsos

Egy hasonló receptet láttam nemrég egy főzőműsorban. A gyerekek édességet kiáltottak, gondoltam kipróbálom ezzel a módszerrel. Amilyen hamar elkészül, olyan gyorsan el is fogyott. 

Lazackrémes bagett

A TV paprikán láttam hasonló receptet Rachel Allentől. Ő creme fraiche-t használt egyéb ízesítés nélkül. Én kicsit "feljavítottam" a receptet, így igazán gyors, ízletes, és ...

Örülök, hogy ennek magam is részese vagyok, és bízom abban, hogy sokaknak segítségére lehetek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...