7 könnyű és finom fogás 7 napra – Ezeket a recepteket két e-mail között is összedobhatod

A hétköznapokra gyors, egyszerű, mégis laktató fogásokat ajánlunk nektek, a ráérősebb hétvégéken viszont mi is megadjuk a módját az evésnek. Jöjjön öt, akár 20 perc alatt is összedobható, tartalmas ebéd a hétköznapokra, valamint két laktató és tápláló fogás, amely a hétvégénket teszi édesebbé.

Bár sok kisgyerek ezen a héten már az iskolában fogyasztja szeretett vagy éppen gyűlölt menzás ebédjét, rengetegen még mindig otthonról hajtják az igát. Legyen szó munkáról vagy iskolai tanulmányokról, most hét olyan fogást mutatunk, amelyből ötöt a hétköznapokon is fél óra alatt összedobhatsz!

HÉTFŐ

Tavaszi spárgás carbonara

Hiába a borongós és esős, késő őszre hajazó időjárás, ez a fogás garantáltan bizonyítja, hogy igenis tavasz van! Ezt az újhullámos carbonarat az évnek csak ezen időszakában lehet elkészíteni, élvezzük hát ki a spárgaszezont, és dobjunk össze egy fenséges ebédet cirka fél óra alatt! A teljes receptet itt találod!

KEDD

Baconös-tojásos töltött krumpli

A baconös-tojásos töltött krumpli receptjét itt találod!

A töltött krumpliban az a jó, hogy gyorsan elkészíthető, nagyon laktató, ráadásul szinte bármit beletehetünk! Csak az előkészítés vesz el egy kis időt, a többit már a sütő oldja meg helyetted!

SZERDA

Tabbouleh citromos csirkével

A tabbouleh teljes receptjét itt találod!

A tabbouleh a közel-keleti világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan reggeliként is fogyasztott fogás. Variálni persze sokféleképpen lehet a receptet - a bulgur gyors elkészítése és a szintén gyorsan elkészülő csirke miatt szerintünk ez a fogás nagyon ideális ebédre és vacsorára egyaránt!

CSÜTÖRTÖK

Fűszeres rizses hús

A fűszeres rizses hús teljes receptjét itt találod!

Maradunk a színes ételeknél, ennél a fogásnál a főzést érdemes a rizzsel kezdeni, a héten felhalmozott maradékokból pedig szinte bármit hozzárakhatsz, legyen szó zöldségekről, maradék sült húsról, friss fűszerekről. Plusz tipp: a frissen tálalt ételhez egészen biztosan fog passzolni néhány csepp citrom- vagy lime-lé!

PÉNTEK

Zöldséges stir fry

A stir frying, más néven keverve pirítás, egy Kínából származó főzési technika, de a kifejezést (Stir Fry), elterjedtsége miatt manapság már a kész ételekre használják. Lényege a forró serpenyő (wok) és az alapanyagok gyors, magas hőfokon való pirítása. Ez a recept egy könnyen variálható, igazi "mi van a hűtőben" darab, ezért az itt felsorolt hozzávalókat bátran cserélhetjük kedvünk szerint. Ha van egy kis időd, érdemes a videót is megnézni, szinte biztos, hogy megjön majd a kedved ehhez a szaftos, egyszerű és nagyon ízletes ételhez. A teljes receptet itt találod!

SZOMBAT

Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel

Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel. A receptjét itt találod!

Tudjuk, ez esetben nem egy egyszerű szombati fogásról van szó, a gondosan elkészített bárányborda viszont igazán ünnepivé varázsolja a hangulatot, a citrusos ízeknek és a friss zöldségeknek hála pedig ez lesz az a fogás, aminek az ízére még nagyon sokáig emlékezni fogunk!

VASÁRNAP

Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival

A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús! Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan, vastagon, a panírozás és a zsiradék variációi megszámlálhatatlanok, a lényeg mégis mindig ugyanaz: omlós-szaftos hús ropogós panírral! A teljes receptet itt találod!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha kicsit több időt szánnál a főzésre, ezek a tippek sok mindenben segíthetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...