Bár sok kisgyerek ezen a héten már az iskolában fogyasztja szeretett vagy éppen gyűlölt menzás ebédjét, rengetegen még mindig otthonról hajtják az igát. Legyen szó munkáról vagy iskolai tanulmányokról, most hét olyan fogást mutatunk, amelyből ötöt a hétköznapokon is fél óra alatt összedobhatsz!
HÉTFŐ
Hiába a borongós és esős, késő őszre hajazó időjárás, ez a fogás garantáltan bizonyítja, hogy igenis tavasz van! Ezt az újhullámos carbonarat az évnek csak ezen időszakában lehet elkészíteni, élvezzük hát ki a spárgaszezont, és dobjunk össze egy fenséges ebédet cirka fél óra alatt! A teljes receptet itt találod!
KEDD
Baconös-tojásos töltött krumpli
A töltött krumpliban az a jó, hogy gyorsan elkészíthető, nagyon laktató, ráadásul szinte bármit beletehetünk! Csak az előkészítés vesz el egy kis időt, a többit már a sütő oldja meg helyetted!
SZERDA
A tabbouleh a közel-keleti világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan reggeliként is fogyasztott fogás. Variálni persze sokféleképpen lehet a receptet - a bulgur gyors elkészítése és a szintén gyorsan elkészülő csirke miatt szerintünk ez a fogás nagyon ideális ebédre és vacsorára egyaránt!
CSÜTÖRTÖK
Maradunk a színes ételeknél, ennél a fogásnál a főzést érdemes a rizzsel kezdeni, a héten felhalmozott maradékokból pedig szinte bármit hozzárakhatsz, legyen szó zöldségekről, maradék sült húsról, friss fűszerekről. Plusz tipp: a frissen tálalt ételhez egészen biztosan fog passzolni néhány csepp citrom- vagy lime-lé!
PÉNTEK
Zöldséges stir fry
A stir frying, más néven keverve pirítás, egy Kínából származó főzési technika, de a kifejezést (Stir Fry), elterjedtsége miatt manapság már a kész ételekre használják. Lényege a forró serpenyő (wok) és az alapanyagok gyors, magas hőfokon való pirítása. Ez a recept egy könnyen variálható, igazi "mi van a hűtőben" darab, ezért az itt felsorolt hozzávalókat bátran cserélhetjük kedvünk szerint. Ha van egy kis időd, érdemes a videót is megnézni, szinte biztos, hogy megjön majd a kedved ehhez a szaftos, egyszerű és nagyon ízletes ételhez. A teljes receptet itt találod!
SZOMBAT
Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel
Tudjuk, ez esetben nem egy egyszerű szombati fogásról van szó, a gondosan elkészített bárányborda viszont igazán ünnepivé varázsolja a hangulatot, a citrusos ízeknek és a friss zöldségeknek hála pedig ez lesz az a fogás, aminek az ízére még nagyon sokáig emlékezni fogunk!
VASÁRNAP
Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús! Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan, vastagon, a panírozás és a zsiradék variációi megszámlálhatatlanok, a lényeg mégis mindig ugyanaz: omlós-szaftos hús ropogós panírral! A teljes receptet itt találod!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ha kicsit több időt szánnál a főzésre, ezek a tippek sok mindenben segíthetnek: