Egy hét alatt drágult 579 Ft-ot a magyarok kedvenc hústerméke

Óriás kedvenc az országban, sőt, nemcsak az országban, hanem világszerte...hatalmas drágulást produkált a sertéspestis miatt ez a híres és szeretett hústermék.

Egy hét alatt 579 Ft-os emelkedést produkált a téliszalámi kilónkénti ára, ami hatalmas mértékű, 8%-os növekedést jelent.

Míg két hete 7343 Ft-ért, múlt héten már 7922 Ft-ért szerezhettük be a kedvelt magyar finomság kilóját.

Az ok sajnos nem más, mint a jó ideje fennálló afrikaisertéspestisjárvány, ami a világ összes sertésállományának körülbelül negyedét fenyegeti.

A téliszalámi amúgy nem az egyetlen sertéshúsos hústermék, ami hasonlóan nagy mértékű drágulásnak indult: a sertéspárizsi és a gyulai jellegű szárazkolbászok árai is durván megemelkedtek:

  • a sertéspárizsi kilója 1970 Ft-ról---> 2027 Ft lett
  • a gyulai jellegű szárazkolbász 4676 Ft-ról ---> 4805 Ft-ra ugrott

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Forrás: Mfor/Index

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...