Jó hír a boltosoknak, milliós támogatásokat lehet most nyerni

Több milliós támogatásokra is pályázhatnak egyes mikrovállalkozásként működő üzletek az Agrárminisztérium új felhívásában.

A felhívásra olyan mikrovállalkozások jelentkezését várják, amiknek fő tevékenységi köre a hús és húsáru kiskereskedelmét fedi le. A további feltételek közé tartozik, hogy a pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság legyen, illetve a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, valamint vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét – írja a Portfolio.

Jelentős támogatást kaphatnak a kis hentesüzletek

A pályázat egyik fontos kikötése továbbá, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással.

Szintén lényeges, hogy egy vállalkozás csak egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától.

A pályázatok benyújtására 2023. február 20-tól 2023. március 20-ig a hentestamogatas.hoi.hu linken elérhető elektronikus felületen keresztül van lehetőség – nyilatkozta Nobilis Márton Pál élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...