Igen borsos áron adják a hentesek a magyarok kedvenceit

Már a hőn szeretett hagyományos húskészítményeket is utolérte a rekordinfláció.

Hiába van a szezonjuk a kolbászoknak és hurkáknak, mégis a földtől elrugaszkodott árakon kínálják kedvenc disznóságainkat a hentesek – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum cikke.

Horrorisztikus árak fogadják a vásárlókat a hentesüzletekben

Míg a rekordinfláció előtti időkben az emberek szívesen tértek be kedvenc hentesüzletükbe, addig most inkább kifordulnak, ha meglátják az árcédulákat. A KSH legfrissebb, 2023 januári adatai alapján a szárazkolbász fogyasztói átlagára elérte a hihetetlen, 6000 Ft/kg-os szintet. A hagyományos virsli kilós ára pedig már átlépte a 3000 forintot.

A sertészsír ára jelenleg meghaladja a tavalyi szint dupláját, így az üzletekben nagyjából 1000 forintért vásárolhatunk belőle fél kilót.

Összességében elmondhatjuk, hogy idén januárban a fogyasztói árak átlagosan 25,7%-kal múlták felül az egy évvel korábbi számokat. Ebből kimagasló drágulást mutatnak az élelmiszerek, amik átlagosan 44%-kal kerülnek többe a 2022-es szintnél.

Ha te sem szeretnél sokat költeni a kolbászra és hurkára, akkor készítsd el őket otthon:

Házilag készített kolbász

Nagyon jó móka volt egy kis "disznóságot" készíteni. Megadtuk a módját, reggel egy kupica pálinkával kezdtünk, hogy teljesen autentikus legyen a kolbász készítés. A kolbász iszonyú ...

Hogyan süssünk disznótorost

Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most ...


Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...