Igen borsos áron adják a hentesek a magyarok kedvenceit

Már a hőn szeretett hagyományos húskészítményeket is utolérte a rekordinfláció.

Hiába van a szezonjuk a kolbászoknak és hurkáknak, mégis a földtől elrugaszkodott árakon kínálják kedvenc disznóságainkat a hentesek – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum cikke.

Horrorisztikus árak fogadják a vásárlókat a hentesüzletekben

Míg a rekordinfláció előtti időkben az emberek szívesen tértek be kedvenc hentesüzletükbe, addig most inkább kifordulnak, ha meglátják az árcédulákat. A KSH legfrissebb, 2023 januári adatai alapján a szárazkolbász fogyasztói átlagára elérte a hihetetlen, 6000 Ft/kg-os szintet. A hagyományos virsli kilós ára pedig már átlépte a 3000 forintot.

A sertészsír ára jelenleg meghaladja a tavalyi szint dupláját, így az üzletekben nagyjából 1000 forintért vásárolhatunk belőle fél kilót.

Összességében elmondhatjuk, hogy idén januárban a fogyasztói árak átlagosan 25,7%-kal múlták felül az egy évvel korábbi számokat. Ebből kimagasló drágulást mutatnak az élelmiszerek, amik átlagosan 44%-kal kerülnek többe a 2022-es szintnél.

Ha te sem szeretnél sokat költeni a kolbászra és hurkára, akkor készítsd el őket otthon:

Házilag készített kolbász

Nagyon jó móka volt egy kis "disznóságot" készíteni. Megadtuk a módját, reggel egy kupica pálinkával kezdtünk, hogy teljesen autentikus legyen a kolbász készítés. A kolbász iszonyú ...

Hogyan süssünk disznótorost

Számos praktika keletkezett a kidurranás mentes hurkasütés rejtelmeiről, de vajon mi bizonyul valóban bombabiztosnak? Kipróbáltunk mi is jó néhány tippet és trükköt, és most ...


Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...