Készíts házilag súrolószert csupán 4 hozzávalóból

Ne költs drága vegyszerekre, inkább készíts házilag súrolószert, ami nemcsak sokkal olcsóbb, de környezetbarát is.

A mosdókagylókat, fürdőkádakat és tűzhelyeket a legtöbben boltban vásárolt, erős vegyszerekkel takarítják, ami elég káros a környezetünkre. Pedig akár otthon is készíthetünk súrolókrémet, ami sokkal kíméletesebb és olcsóbb megoldás. Az alapanyagokat könnyedén beszerezhetjük akár egy nagyobb szupermarketben is, és ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, akkor akár elrakva, több alkalommal is használhatjuk.

Készíts házilag súrolószert csupán 4 hozzávalóból

Így készítsd el!

Hozzávalók: fél csésze mosószóda, másfél teáskanál tisztított borkőpor, fél csésze szódabikarbóna, 10-15 csepp citrom illóolaj, egy nagyobb edény, egy befőttesüveg

A nagyobb edényben keverd össze a hozzávalókat. Ha szeretnéd, hogy még illatosabb legyen a keveréked, akkor bátran tegyél hozzá néhány ág levendulát vagy egy kis rozmaringot. Illetve, ha növelnéd a súrolószered hatékonyságát, akkor keverj hozzá egy kis sót is, ám ezt nem minden felületen érdemes használni, hiszen a szemcsék megkarcolhatják a tisztítandó tárgyat. Ha elkészült a számodra megfelelő keverék, akkor töltsd bele az üvegbe.

Hogyan használd?

Tegyél át egy kanálnyit a porból egy kisebb edénybe, majd keverd össze annyi vízzel, hogy krémes állagot kapj! Használd ugyanúgy, mint bármilyen súrolószert!


Még több környezetbarát tisztítószer:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...