#HÁZIKOSZT: Maradék sült hús? Dobj össze egy isteni rizses egytálételt belőle!

Nézd meg, mi a srácok kedvenc irodai kajája, és pakold be ezt magadnak holnapra! Nem kell ám követned a pontos receptet, variáld kedvedre, ahogy a hűtőd diktálja!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ha éppen nem lenne kaja az irodában és mi is lusták voltunk hozni magunknak, akkor is megvan a lehetőségünk, hogy gyorsba összedobjunk valamit. Tamás kollégával jól egymásra találunk az ügyben, annyira, hogy ezeket a terven kívüli főzécskézéseket, el is kereszteltük “üzemi kajának” az Instán elég sok posztot láthattok erről, hogy mit eszünk össze hétköznaponként.

Most viszont munkából is megcsináltunk egyet, mégpedig a legnagyobb kedvencet, az állandó visszatérőt, a piláfot.

Azért is vagyunk érte oda annyira, mert az egy dolog, hogy finom, de jól variálható is, a következő alapok kellenek hozzá: hús, zöldség, fűszer, rizs.

De hogy ezekből milyen, az tényleg hangulat és hűtő kérdése. Egy a lényeg, hogy minden alapíz benne legyen, azaz sós, édes, fűszeres és egy kis savanykás. Mi legtöbbsször az imádott hentesünknél veszünk hozzá csirke- vagy kacsacombot, legtöbbször arab fűszerezéssel turbózzuk (római kömény, koriander) és egyszerű rizst főzünk hozzá.

Ez itt most az én egyik kreálmányom, ahol a keleti fűszerezés megmaradt, ment hozzá egy adag csicseriborsó. A rizst kevés sárfánnyal színeztem, amihez dobtam néhány mazsolát. A hús jelen esetben csirke volt (de nyugodtan használhatjátok a hétvégi maradék sültet), és hogy még édeskésebb legyen, pár fürt ribizlit is gurítottam bele. Csinosításnak pedig petrezselyem és koriander a tetejére. Ja, meg mivel van egy fél kilós sült hagymánk, amit az életben nem használnánk el, azzal is megszórtuk!

A csirkés piláf receptjét itt találod!

Legyetek bátra, kísérletezzetek és ha megcsináltátok írjátok meg, hogy milyen a ti verziótok! Hajrá!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...