#HÁZICSEMGE: Szorgos gazda

Gulyás Gergely és Melinda hat évvel ezelőtt költöztek a tanyájukra, ahol létrehozták önálló családi gazdaságukat. Működésüket a szezonalitás, a vegyszermentesség és szabadság jellemzi.

A földdel dolgozni és gazdálkodással foglalkozni egy megterhelő, ugyanakkor csodálatos tevékenység: figyelni, ahogy a földből élet sarjad ki, a magból növény, virág, termés lesz a teremtésélmény megtapasztalását hordozza magában. Nem utolsó sorban ez motiválta Gulyás Gergelyt és feleségét, Melindát, hogy tanyájukra költözzenek. A saját fogyasztásra való termelés mellett szeretnék, ha vásárlóiknál is egészséges, jó minőségű, tápanyagdús zöldségek és gyümölcsök kerüljenek az asztalra.

Szorgos gazda Facebook oldal

A nagyjából egy hektárnyi területen vegyszermentesen gazdálkodnak, a különböző gyökérzöldségeket, répákat, színes burgonyákat, paradicsomot, hagymát, fűszernövényeket és ezernyi más terményt szezonális alapon termesztik, ezzel is garantálva, hogy az ételek zamatuk és tápanyagtartalmuk csúcsán jussanak el az asztalokra, amikor a legegészségesebbek. Ezen felül kaphatóak náluk savanyúságok, lekvárok, szörpök, krémek – természetesen mindezt ők maguk állítják elő.

Szorgos gazda Facebook oldal

Szezonálisan például a rókagombás zakuszkát ajánljuk kipróbálásra tőlük, de ha lemaradtál volna a medvehagymaszezonról, tőlük sózott formában beszerezheted. Weboldalukon keresztül tudsz tőlük rendelni, de Budapesten, a Pancs boltban is megtalálod a termékeiket, sőt, vasárnaponként a Pancs piacon is találkozhatsz velük személyesen, hogy idén karácsonykor Szorgos gazda-féle finomságoktól roskadozzon az ünnepi asztal.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: Hecsedli biosüti

Minőségi, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag alapanyagok mennyei finomságokba rejtve, amikkel lenyűgözheted a szeretteidet, az ünnepekkor is. Ismerjétek meg a kis családi vállalkozást, a Hecsedli biosütit.

Macsuga Viktória

Weboldal: Szorgos gazda

Címlapkép: Szorgos gazda Facebook oldal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...