#HÁZICSEMEGE: Sárréti Chilifarm

Chili bizony nemcsak Amerikában terem, hanem Magyarországon is, és nem is akármilyen. A Sárréti Chilifarm egy igazi családi vállalkozás, amely díjnyertes chilit termeszt, termékeik pedig egyre többek ételeit fűszerezik meg.

A Sárréti Chilifarmot Bogár Sándor és felesége, Bogárné Rábai Edit alapították 2012-ben, néhány éve pedig fiuk, Márk is csatlakozott a vállalkozáshoz, aki huszonéves lendületével az Instagramon népszerűsíti a családi üzletet, és nyújt bepillantást a chilitermesztés kulisszatitkaiba. A saját termesztésű chiliből aztán chiliszószokat, paprikakrémeket, őrleményeket, chilis desszerteket és savanyúságot kínálnak azoknak, akik nem félnek az erős ízektől. Céljuk, hogy a lehető legmagasabb minőséget képviseljék a piacon, ezáltal pedig minél több emberhez elérjen ez a különleges fűszer.

A chilipaprikát sokféleségének, különböző színeinek, különleges aromáinak, egyedi ízvilágának köszönhetően számtalan módon fel lehet használni az ételkészítés során. A Sárréti Chilifarm termékei csípősségüket tekintve széles skálán mozognak, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt, amit még a szájpadlás is képes elviselni. Ezt a weboldalukon egytől-ötig terjedő skálán kis lángokkal jelzik.

A minőség mellett az ötletes névadás is nagy erőssége a márkának. A Carolina Reaper chilikrém például a Csak Norris nevet viseli, és a felirat tanulsága szerint ez a palackozott pörgőrúgás. Chiliszószaik az Erős 2/3, Dzsedi tej, Gasztro mókus és Torminátor neveket viselik többek között, és a chili mellett mindegyiket valamilyen különleges hozzávalóval dobják fel. Az Erős 2/3 például egy narancsos szósz, a Gasztro mókus meggyes-rumos, a Filthy Kiss pedig még egy kis fokhagymával is megbolondítja az összhatást. De az édesszájúakra is gondoltak, és a chilis csoki helyett ők csokis chilit kínálnak, vagyis csokibevonóval ellátott szárított chilit küldenek neked üvegbe zárva, Csokiller fedőnéven.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Szász Nóri

Címlapkép: Sárréti Chilifarm Facebook oldal

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...