A Sárréti Chilifarmot Bogár Sándor és felesége, Bogárné Rábai Edit alapították 2012-ben, néhány éve pedig fiuk, Márk is csatlakozott a vállalkozáshoz, aki huszonéves lendületével az Instagramon népszerűsíti a családi üzletet, és nyújt bepillantást a chilitermesztés kulisszatitkaiba. A saját termesztésű chiliből aztán chiliszószokat, paprikakrémeket, őrleményeket, chilis desszerteket és savanyúságot kínálnak azoknak, akik nem félnek az erős ízektől. Céljuk, hogy a lehető legmagasabb minőséget képviseljék a piacon, ezáltal pedig minél több emberhez elérjen ez a különleges fűszer.
A chilipaprikát sokféleségének, különböző színeinek, különleges aromáinak, egyedi ízvilágának köszönhetően számtalan módon fel lehet használni az ételkészítés során. A Sárréti Chilifarm termékei csípősségüket tekintve széles skálán mozognak, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt, amit még a szájpadlás is képes elviselni. Ezt a weboldalukon egytől-ötig terjedő skálán kis lángokkal jelzik.
A minőség mellett az ötletes névadás is nagy erőssége a márkának. A Carolina Reaper chilikrém például a Csak Norris nevet viseli, és a felirat tanulsága szerint ez a palackozott pörgőrúgás. Chiliszószaik az Erős 2/3, Dzsedi tej, Gasztro mókus és Torminátor neveket viselik többek között, és a chili mellett mindegyiket valamilyen különleges hozzávalóval dobják fel. Az Erős 2/3 például egy narancsos szósz, a Gasztro mókus meggyes-rumos, a Filthy Kiss pedig még egy kis fokhagymával is megbolondítja az összhatást. De az édesszájúakra is gondoltak, és a chilis csoki helyett ők csokis chilit kínálnak, vagyis csokibevonóval ellátott szárított chilit küldenek neked üvegbe zárva, Csokiller fedőnéven.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
#HÁZICSEMEGE: Kanálka
Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.
Macsuga Viktória#HÁZICSEMEGE: RisoPlant
Növények nélkül lehet élni, de nem érdemes. A RisoPlant csodás növénylaboratórium, ahonnan ráadásul naptárakat, floráriumokat is beszerezhettek, még az ünnepekre is.
Macsuga Viktória#HÁZICSEMEGE: LYS Candles
A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.
Nosalty#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár
Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.
Szász NóriCímlapkép: Sárréti Chilifarm Facebook oldal