#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

"A Kanálka Manufaktúra ízletes zöldségkrémei és gyümölcsös chutney-jai új ízélményt hoznak a konyhádba! Természetesen hazai alapanyagokból" - olvasható az eredetileg 2013-ban indult, majd 2015-ben egy testvérpár, Ági és Judit gondos kezei közé került családi vállalkozás honlapján. A Kanálka krémek különlegessége a mesterien finom ízkombinációkon kívül, hogy adalékanyag- és tartósítószermentes, frissen feldolgozott alapanyagokból készülnek, tele szeretettel.

Büszkék rá, hogy hazai termőföldből, sőt, kizárólag Csongrád megyéből származó zöldségeket dolgoznak fel. A felhasznált gyümölcsöket pedig helyi termelőktől szerzik be, ezzel állandó keresletet biztosítva a Makó környéki földműveseknek. Elérhetők kínálatukban fenomenális tésztaszószok (paradicsom, paprika és vadas) hagymalekvárok/chutney-k, zöldségkrémek és sült zöldségek (például sült cékla chilivel és sült fokhagyma is), melyeket a webshopban és több kijelölt üzletben is be tudnak szerezni a vásárlók.

Karácsonyi válogatásaikból négy kategória közül szemezgethetünk. A gasztroajándékok, és azok mini változatán túl, melyek egyedi igények szerint készülnek, az ünnepi válogatásban rozmaringos meggychutney, ínyenc birsalmachutney és rumosszilva-chutney kapott helyet, míg a nyáridéző szekcióban paradicsomlekvár, sült céklakrém és padlizsánkrém érhető tetten, amíg a készlet tart. A nyáridéző csomagot ráadásul egy számláló segítségével végig nyomon követhetjük, hogy előre tervezhessünk, és időben jusson nekünk karácsonyra és szilveszterre egy kis Kanálka.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

Weboldal: Kanálka

Képek: Kanálka Facebook

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...