#HÁZICSEMEGE: Heit Torma

A Heit család 2012 óta kisüzemileg dolgozza fel a kiváló hajdúsági tormáját Létavértesen, a magyar torma hazájában, termékeik pedig nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot.

Ha eddig azt hitted, hogy a torma az csak torma, és kizárólag egyféle lehet és csak húsvétkor kerülhet az asztalra, akkor most itt az ideje, hogy változtass ezen! A torma egy kimondottan egészséges fűszernövény, ugyanis magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is ismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. A magyar torma igazi hungarikum, amit 2004-ben az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánította. Debrecen környékén nagyjából 1200 hektáron termesztenek tormát, és itt, Létavértesen tevékenykedik a Heit család is.

Heit Torma Facebook oldal

A Heit tormapalettája igen széles, azonban minden termékre igaz, hogy a családi receptek alapján készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot, ráadásként pedig cukormentes változatban is elérhetőek.

Heit Torma Facebook oldal

A natúr ecetes torma a kiindulási alap, ami a hagyományos, csípős ízvilágot képviseli, de készítenek például lágyabb íze miatt családbarátnak címkézett almás tormát, de ha igazi vitaminbombára vágynál, akkor a céklás torma a te választásod. Immunerősítésre a fokhagyma-torma szuperduóját ajánlják, emellett van még chilis, mézes és mustármagos torma is a kínálatban.

Heit Torma Facebook oldal

Címlapkép: Heit Torma Facebook oldal

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Szász Nóri

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!