#HÁZICSEMEGE: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Kondor Oktávia és Vida János, etyeki házaspár vitte sikerre az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrát. Olaszoroszágban nemrég rangos minősítést érdemeltek ki termékükkel a sajtvilágversenyen.

Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra gondos körülmények között készülő, karakteres ízű sajtjaival számos patinás étteremben és szállodában is találkozhatunk. Kondor Oktávia és férje, Vida János a szenvedélyüknek tartják a kézműves sajtok készítését, amit már több, mint egy évtizede tökéletesítenek. A következőket vallják: "...sajtjaink esszenciája a részletekben rejlik. A tanyasi friss levegőn, saját, bio minősített szénánkon nevelkedett kecskéink, az odafigyelést és a szeretetet kiváló minőségű tejjel hálálják meg. Ez a teljes értékű kecsketej elengedhetetlen összetevője a tradicionális módon, tartósítószerek és ízfokozók nélkül, folyamatosan magas minőségben előállított termékeinknek."

A World Cheese Awards-on, vagyis a világ egyik legrangosabb sajtversenyén tavaly októberben Etyeki Hófehér elnevezésű kreációjukkal elnyerték a SuperGold díjat Bergamóban, így a világ 84 legjobb sajtja közé kerültek termékükkel. A diadal jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 42 ország több mint 3800 induló termékével vették fel a versenyt.

Az ízek között nagyon megéri barangolni a válogatás során. A már említett Etyeki Hófehér egy camembert jellegű fehér nemes penészes lágysajt, de a kínálatban találunk natúr, lágy kecskesajtot rúd vagy kúp formában, ha pedig egy kis fűszert is csempésznénk az életünkbe, a kecskesajtot számos változatban elérhetjük: provence, görögös, borsos, görögszénamagos, fokhagymás-snidlinges is kecsegtet. Ezeken túl félkemény érlelt kecskesajt és gomolya is megtalálható a kínálatban. A sajtokat bármikor beszerezhetjük a honlapon is jelzett partnerek webshopjából.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

Weboldal: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Címlapkép: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...