Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra gondos körülmények között készülő, karakteres ízű sajtjaival számos patinás étteremben és szállodában is találkozhatunk. Kondor Oktávia és férje, Vida János a szenvedélyüknek tartják a kézműves sajtok készítését, amit már több, mint egy évtizede tökéletesítenek. A következőket vallják: "...sajtjaink esszenciája a részletekben rejlik. A tanyasi friss levegőn, saját, bio minősített szénánkon nevelkedett kecskéink, az odafigyelést és a szeretetet kiváló minőségű tejjel hálálják meg. Ez a teljes értékű kecsketej elengedhetetlen összetevője a tradicionális módon, tartósítószerek és ízfokozók nélkül, folyamatosan magas minőségben előállított termékeinknek."
A World Cheese Awards-on, vagyis a világ egyik legrangosabb sajtversenyén tavaly októberben Etyeki Hófehér elnevezésű kreációjukkal elnyerték a SuperGold díjat Bergamóban, így a világ 84 legjobb sajtja közé kerültek termékükkel. A diadal jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 42 ország több mint 3800 induló termékével vették fel a versenyt.
Az ízek között nagyon megéri barangolni a válogatás során. A már említett Etyeki Hófehér egy camembert jellegű fehér nemes penészes lágysajt, de a kínálatban találunk natúr, lágy kecskesajtot rúd vagy kúp formában, ha pedig egy kis fűszert is csempésznénk az életünkbe, a kecskesajtot számos változatban elérhetjük: provence, görögös, borsos, görögszénamagos, fokhagymás-snidlinges is kecsegtet. Ezeken túl félkemény érlelt kecskesajt és gomolya is megtalálható a kínálatban. A sajtokat bármikor beszerezhetjük a honlapon is jelzett partnerek webshopjából.
A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE kampánya a magyar termelőkért és kisvállalkozásokért
A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Ismerd meg őket új sorozatunkban, és támogasd őket, ha teheted!
Nosalty#HÁZICSEMEGE: Bazsalikomos kert
Beh Mariann 2014-ben indította útjára a Bazsalikomos kertet, hogy a természet gyógyító növényeit elhozza az emberek számára teák, sóvirágok, ínycsiklandó pestók és lekvárok formájában.
Szász Nóri#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork
A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.
Szász Nóri#HÁZICSEMEGE: Panyolium
Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.
Szász NóriWeboldal: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra
Címlapkép: Etyeki Kecskesajt Manufaktúra