#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

A Donum Terrae kínálatát különböző magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek alkotják, amelyek mind a Föld legjavát hozzák el a konyhádba – nem is véletlen a név sem, hiszen azt jelenti: a Föld ajándéka. A Donum Terrae-nél küldetésüknek tekintik, hogy ezek a termékek minél szélesebb körben beépüljenek a mindennapi étkezésbe, mivel rendkívül egészségesek, és rendszeres fogyasztásuk hozzájárulhat a szervezet megfelelő működéséhez, ezen felül pedig végtelen felhasználási módjuk lehetséges – ennek csak a fantázia és a rendelkezésre álló receptek mennyisége szab határt.

A termékek egyébként a Délvidéken születnek. A tökmagot Danyi Éva alapító szülei termesztik Horgason, és a többi alapanyag esetében is ügyelnek arra, hogy környékbeli termelőktől szerezzék be azt, ha pedig nincs erre mód, akkor gondosan megválasztott, megbízható kereskedőtől vásárolják meg.

Ikonikus termékük nem más, mint a többszörösen díjazott tökmagolaj és tökmagkrém, egy üveggel ezekből karácsonyi ajándéknak is tökéletes, hogy aztán salátákra, húsokra kerüljön. A paletta azonban nagyon sokszínű, a kendermagolajtól a mákolajig nagyon széles a kínálat. A magkrémeket nézegetve azonnal összefut a nyál a szánkban: mandulakrém, mogyorókrém, szezámkrém – csak néhány ínycsiklandó finomság a választékukból. Emellett a közelgő karácsonnyal összhangban most szaloncukrokat is kínálnak mogyorókrémes, málnás és belga tejcsokis változatban, így a fára is kerülhet Donum Terrae.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

Weboldal: Donum Terrae

Címlapkép: Donum Terrae Facebook oldal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...