Házi vegán tiramisu készült a konyhában, megmutattuk, hogyan sül a rusztikus kovászos kenyér

A múlt héten a Húsbavágó kampányunk keretein belül száműztük a hússal kapcsolatos tartalmakat és recepteket, ennek ellenére – vagy éppen ezért – rendkívül izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött: elárultuk, hogyan főzhetsz magyarosan hús nélkül is, csupán két hozzávalóból készítettünk tortillát, és csodás sült szőlős szendviccsel vettük le a vendégeket a lábukról.

  1. A házi VEGÁN tiramisu igenis létezik...és meglepően finom!
    1.

    A házi VEGÁN tiramisu igenis létezik...és meglepően finom!

    Fogtuk a tiramisu minden összetevőjét, és saját kézzel megalkottuk otthon, mentesen. Van aki csak kísérletező szellemű, más elkötelezett, és akad aki szükségszerűen követi a vegán életmódot. Ez a recept egyikőjüket sem hagyja majd cserben, de vigyázat, hozzáadott cukrot azért tartalmaz!

  2. A legfrissítőbb karalábéleves sok-sok citromtól savanykás
    2.

    A legfrissítőbb karalábéleves sok-sok citromtól savanykás

    Ha dörzsölöd már a tenyered az idei karalábészezonra, és alig várod, hogy levest, főzeléket, töltött változatott készíts belőle, akkor mutatjuk, mi melyik receptbe szerettünk most bele: zsenge karalábélevest főztünk sok-sok citrommal, répával, petrezselyemmel, szigorúan hús és levesbetét nélkül!

  3. Így sütöttünk otthon gyönyörű, rusztikus kovászos kenyeret
    3.

    Így sütöttünk otthon gyönyörű, rusztikus kovászos kenyeret

    A nagyszüleink mindennapi kenyere, egy igazi rusztikus kovászos kenyér készült nálunk, engedjétek meg, hogy elmeséljük, hogyan!

  4. Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket
    4.

    Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

    Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?

  5. Íme a 2 hozzávalós tortilla, amit isteni zöldségekkel tömünk meg – Csekkold új TikTok-videónkat!
    5.

    Íme a 2 hozzávalós tortilla, amit isteni zöldségekkel tömünk meg – Csekkold új TikTok-videónkat!

    Egy adag vörös lencséből rengeteg finomságot lehet készíteni, mi most egy igazi különlegességet hoztunk nektek, melyet pillanatok alatt össze lehet dobni, ízletes, egészséges és mutatós is, ugyanis narancssárgában pompázik!

  6. A kis falatkák, melyek sült szőlővel és kecskesajttal csábítanak
    6.

    A kis falatkák, melyek sült szőlővel és kecskesajttal csábítanak

    Egy mesés szendvicsre nehéz nemet mondani a nap bármely szakában, azonban a szendvicsek között is vannak kiemelkedőek. Egy ilyet készítettünk most el.

  7. A nyár zsengéje, és a mi gyengénk...itt a karalábé(leves)!
    7.

    A nyár zsengéje, és a mi gyengénk...itt a karalábé(leves)!

    Roppanós, lédús, friss az új karalábé, a pucolt zöldségen kívül a levele is fogyasztható, sőt díszítőelemnek is zseniális, ne hagyjátok ki! Mi most klasszik, tejfölös-vajgaluskás karalábélevest főztünk belőle.

  8. Paradicsom és olajbogyó fedi a ropogós focacciát, mert nyár van
    8.

    Paradicsom és olajbogyó fedi a ropogós focacciát, mert nyár van

    A focaccia ötvözi egy pizza és egy kenyér legjobb tulajdonságait, miszerint belül foszlós, kívül ropogós, és rengeteg fantasztikus (például olaszos) ízzel kiegészíthető. A mi döntésünk most a paradicsomra és az olajbogyóra esett.

  9. Ezt főzi a profi séf a cseresznyéből – Nem csak édes ételekhez ajánljuk
    9.

    Ezt főzi a profi séf a cseresznyéből – Nem csak édes ételekhez ajánljuk

    Egy nagy tálból, vagy egyenesen a fáról enni a legjobb, de az édes, néha savanykás, friss cseresznye akkor is jó, ha nem desszertként vagy befőttként végzi. Pohner Ádámot kérdeztük arról, hogy szerinte mihez passzol a leginkább.

  10. A nyári tésztasaláták hercegnője orzóval, garnélával és fetával érkezik
    10.

    A nyári tésztasaláták hercegnője orzóval, garnélával és fetával érkezik

    Na, mi valahogy így képzelünk egy tökéletesen könnyed, nem pukkadásig eltelítő, frissítő citrusos salátát: a rukkola és a cukkini megadja a buja, zöld, zsenge roppanósságot, az orzó a laktató szénhidrátot, a feta a savanykásan krémes fehérjét, a citrom az üdeséget, a garnéla pedig felteszi a koronát az egészre. Utóbbi természetesen kiváltható!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...