Házi vegán tiramisu készült a konyhában, megmutattuk, hogyan sül a rusztikus kovászos kenyér

A múlt héten a Húsbavágó kampányunk keretein belül száműztük a hússal kapcsolatos tartalmakat és recepteket, ennek ellenére – vagy éppen ezért – rendkívül izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött: elárultuk, hogyan főzhetsz magyarosan hús nélkül is, csupán két hozzávalóból készítettünk tortillát, és csodás sült szőlős szendviccsel vettük le a vendégeket a lábukról.

  1. A házi VEGÁN tiramisu igenis létezik...és meglepően finom!
    1.

    A házi VEGÁN tiramisu igenis létezik...és meglepően finom!

    Fogtuk a tiramisu minden összetevőjét, és saját kézzel megalkottuk otthon, mentesen. Van aki csak kísérletező szellemű, más elkötelezett, és akad aki szükségszerűen követi a vegán életmódot. Ez a recept egyikőjüket sem hagyja majd cserben, de vigyázat, hozzáadott cukrot azért tartalmaz!

  2. A legfrissítőbb karalábéleves sok-sok citromtól savanykás
    2.

    A legfrissítőbb karalábéleves sok-sok citromtól savanykás

    Ha dörzsölöd már a tenyered az idei karalábészezonra, és alig várod, hogy levest, főzeléket, töltött változatott készíts belőle, akkor mutatjuk, mi melyik receptbe szerettünk most bele: zsenge karalábélevest főztünk sok-sok citrommal, répával, petrezselyemmel, szigorúan hús és levesbetét nélkül!

  3. Így sütöttünk otthon gyönyörű, rusztikus kovászos kenyeret
    3.

    Így sütöttünk otthon gyönyörű, rusztikus kovászos kenyeret

    A nagyszüleink mindennapi kenyere, egy igazi rusztikus kovászos kenyér készült nálunk, engedjétek meg, hogy elmeséljük, hogyan!

  4. Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket
    4.

    Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket

    Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?

  5. Íme a 2 hozzávalós tortilla, amit isteni zöldségekkel tömünk meg – Csekkold új TikTok-videónkat!
    5.

    Íme a 2 hozzávalós tortilla, amit isteni zöldségekkel tömünk meg – Csekkold új TikTok-videónkat!

    Egy adag vörös lencséből rengeteg finomságot lehet készíteni, mi most egy igazi különlegességet hoztunk nektek, melyet pillanatok alatt össze lehet dobni, ízletes, egészséges és mutatós is, ugyanis narancssárgában pompázik!

  6. A kis falatkák, melyek sült szőlővel és kecskesajttal csábítanak
    6.

    A kis falatkák, melyek sült szőlővel és kecskesajttal csábítanak

    Egy mesés szendvicsre nehéz nemet mondani a nap bármely szakában, azonban a szendvicsek között is vannak kiemelkedőek. Egy ilyet készítettünk most el.

  7. A nyár zsengéje, és a mi gyengénk...itt a karalábé(leves)!
    7.

    A nyár zsengéje, és a mi gyengénk...itt a karalábé(leves)!

    Roppanós, lédús, friss az új karalábé, a pucolt zöldségen kívül a levele is fogyasztható, sőt díszítőelemnek is zseniális, ne hagyjátok ki! Mi most klasszik, tejfölös-vajgaluskás karalábélevest főztünk belőle.

  8. Paradicsom és olajbogyó fedi a ropogós focacciát, mert nyár van
    8.

    Paradicsom és olajbogyó fedi a ropogós focacciát, mert nyár van

    A focaccia ötvözi egy pizza és egy kenyér legjobb tulajdonságait, miszerint belül foszlós, kívül ropogós, és rengeteg fantasztikus (például olaszos) ízzel kiegészíthető. A mi döntésünk most a paradicsomra és az olajbogyóra esett.

  9. Ezt főzi a profi séf a cseresznyéből – Nem csak édes ételekhez ajánljuk
    9.

    Ezt főzi a profi séf a cseresznyéből – Nem csak édes ételekhez ajánljuk

    Egy nagy tálból, vagy egyenesen a fáról enni a legjobb, de az édes, néha savanykás, friss cseresznye akkor is jó, ha nem desszertként vagy befőttként végzi. Pohner Ádámot kérdeztük arról, hogy szerinte mihez passzol a leginkább.

  10. A nyári tésztasaláták hercegnője orzóval, garnélával és fetával érkezik
    10.

    A nyári tésztasaláták hercegnője orzóval, garnélával és fetával érkezik

    Na, mi valahogy így képzelünk egy tökéletesen könnyed, nem pukkadásig eltelítő, frissítő citrusos salátát: a rukkola és a cukkini megadja a buja, zöld, zsenge roppanósságot, az orzó a laktató szénhidrátot, a feta a savanykásan krémes fehérjét, a citrom az üdeséget, a garnéla pedig felteszi a koronát az egészre. Utóbbi természetesen kiváltható!

Legújabb receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!