-
1.
A házi VEGÁN tiramisu igenis létezik...és meglepően finom!
Fogtuk a tiramisu minden összetevőjét, és saját kézzel megalkottuk otthon, mentesen. Van aki csak kísérletező szellemű, más elkötelezett, és akad aki szükségszerűen követi a vegán életmódot. Ez a recept egyikőjüket sem hagyja majd cserben, de vigyázat, hozzáadott cukrot azért tartalmaz!
-
2.
A legfrissítőbb karalábéleves sok-sok citromtól savanykás
Ha dörzsölöd már a tenyered az idei karalábészezonra, és alig várod, hogy levest, főzeléket, töltött változatott készíts belőle, akkor mutatjuk, mi melyik receptbe szerettünk most bele: zsenge karalábélevest főztünk sok-sok citrommal, répával, petrezselyemmel, szigorúan hús és levesbetét nélkül!
-
3.
Így sütöttünk otthon gyönyörű, rusztikus kovászos kenyeret
A nagyszüleink mindennapi kenyere, egy igazi rusztikus kovászos kenyér készült nálunk, engedjétek meg, hogy elmeséljük, hogyan!
-
4.
Hús nélkül is főzhetsz magyarosan, ha nem kedveled a külföldi ízeket
Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes étkezés magyartalan, legalábbis abból a szempontból, hogy viszonylag kevés lehetőséget ad a hússal nem élőknek a tradicionális táplálkozásra. De vajon tényleg így van ez?
-
5.
Íme a 2 hozzávalós tortilla, amit isteni zöldségekkel tömünk meg – Csekkold új TikTok-videónkat!
Egy adag vörös lencséből rengeteg finomságot lehet készíteni, mi most egy igazi különlegességet hoztunk nektek, melyet pillanatok alatt össze lehet dobni, ízletes, egészséges és mutatós is, ugyanis narancssárgában pompázik!
-
6.
A kis falatkák, melyek sült szőlővel és kecskesajttal csábítanak
Egy mesés szendvicsre nehéz nemet mondani a nap bármely szakában, azonban a szendvicsek között is vannak kiemelkedőek. Egy ilyet készítettünk most el.
-
7.
A nyár zsengéje, és a mi gyengénk...itt a karalábé(leves)!
Roppanós, lédús, friss az új karalábé, a pucolt zöldségen kívül a levele is fogyasztható, sőt díszítőelemnek is zseniális, ne hagyjátok ki! Mi most klasszik, tejfölös-vajgaluskás karalábélevest főztünk belőle.
-
8.
Paradicsom és olajbogyó fedi a ropogós focacciát, mert nyár van
A focaccia ötvözi egy pizza és egy kenyér legjobb tulajdonságait, miszerint belül foszlós, kívül ropogós, és rengeteg fantasztikus (például olaszos) ízzel kiegészíthető. A mi döntésünk most a paradicsomra és az olajbogyóra esett.
-
9.
Ezt főzi a profi séf a cseresznyéből – Nem csak édes ételekhez ajánljuk
Egy nagy tálból, vagy egyenesen a fáról enni a legjobb, de az édes, néha savanykás, friss cseresznye akkor is jó, ha nem desszertként vagy befőttként végzi. Pohner Ádámot kérdeztük arról, hogy szerinte mihez passzol a leginkább.
-
10.
A nyári tésztasaláták hercegnője orzóval, garnélával és fetával érkezik
Na, mi valahogy így képzelünk egy tökéletesen könnyed, nem pukkadásig eltelítő, frissítő citrusos salátát: a rukkola és a cukkini megadja a buja, zöld, zsenge roppanósságot, az orzó a laktató szénhidrátot, a feta a savanykásan krémes fehérjét, a citrom az üdeséget, a garnéla pedig felteszi a koronát az egészre. Utóbbi természetesen kiváltható!
Házi vegán tiramisu készült a konyhában, megmutattuk, hogyan sül a rusztikus kovászos kenyér
A múlt héten a Húsbavágó kampányunk keretein belül száműztük a hússal kapcsolatos tartalmakat és recepteket, ennek ellenére – vagy éppen ezért – rendkívül izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött: elárultuk, hogyan főzhetsz magyarosan hús nélkül is, csupán két hozzávalóból készítettünk tortillát, és csodás sült szőlős szendviccsel vettük le a vendégeket a lábukról.