5+1 házi praktika puffadás ellen

A dietetikusokhoz fordulók jelentős része keres megoldást hasi fájdalmak, puffadás, hasfeszülés tüneteinek enyhítésére. Lássuk, mit ajánl nekik a természet patikája!

Az alhasi fájdalmat, puffadást, szélgörcsöket okozhatja egy-egy alapanyag, a rendszertelen- vagy egy-egy kiadósabb, zsírdús étkezés, de akár ételintolerancia vagy –allergia is állhat a hátterében.

Szerencsés esetben csak ritkán kell ezeket a tüneteket elviselnünk, vagy már kiismertünk testünket annyira, hogy tudjuk, mivel követtük el a hibát. Ezek a tünetek nagyban befolyásolják közérzetünket, de ha huzamosabb ideig fennállnak, akkor akár munkaképességünket, társasági életünket is megkeseríthetik.

Összegyűjtöttem most nektek néhány házipatikatippet a puffadásos tünetek természetes enyhítésére, próbáljátok ki őket! Katt a galériára!

Mit tehetünk még?

  • Ne fogyasszunk szénsavas italokat!
  • Mozogjunk rendszeresen, már a rendszeres séta is hozzájárul a jobb emésztéshez!
  • Nyugodtan, az étkezésre figyelve együnk, rágjuk meg a falatokat, ne habzsoljunk!
  • Kerüljük a puffasztó ételeket, figyeljük meg, mire reagálunk érzékenyebben!
  • Használjunk cseresznye- vagy meggymagpárnát! Szezonban érdemes gyűjteni a magokat, az ezekkel kibélelt párnácska minimális varrástudással kivitelezhető. Varrjunk rá cipzárat, így a magokat mindig kivehetjük belőle. A párna melegítéséhez tegyük egy tepsibe borítva a magokat a meleg sütőbe 10 percre, de figyeljünk rá, mert gyorsan átmelegszik, majd egy kanállal töltsük vissza a párnába! Amikor kellemesen meleg, akkor helyezzük a feszülő, kemény hasra, enyhítheti a problémánkat.

Ha emésztőrendszeri panaszaink hosszabb ideig fennállnak, forduljunk velük mindenképpen szakorvoshoz!


Még több életmód:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!