Ez a hozzávaló hiányzik, hogy tökéletes legyen a házi pizzád

Liszt, víz, só, élesztő, pici olaj – egy jó minőségű pizzatésztához mindössze ezekre az alapanyagokra van szükség. Ha azonban még tökéletesebbé szeretnénk tenni a receptet, érdemes egy plusz hozzávalót is belekeverni a tésztába. Olyat, ami biztos, hogy ott pihen a polcodon.

Bár időigényes, és sok gyakorlást igényel, ha egyszer valaki megtanulja, hogyan lehet JÓ házi pizzatésztát készíteni, soha többet nem fog epekedni a bolti vagy házhoz szállítós éttermi pizzáért. A jó tésztát hosszú hetekbe, de akár hónapokba is telhet kikísérletezni, és ha megtaláltuk a tökéletes arányokat és alapanyagokat, akkor is lehet még újat tanulni.

Meglepő hozzávalótól lesz még jobb a tészta

Van ugyanis egy olyan, a konyhában népszerű alapanyag, amitől még finomabb lehet a pizzatészta, ez pedig nem más, mint ---DOBPERGÉS---

A MÉZ!

Hogy mi? Nem lesz tőle ragacsos a tészta? Az a jó hírünk, hogy nem! A méztől a vékony pizzatészta nem szárad ki sem gyúrás, sem pihentetés közben.

Bár a méz a pizzában elsőre szokatlan hozzávalónak tűnik, használata a pizzán meglepően gyakori egyes helyeken, és ha helyesen alkalmazzuk, finom extra ízt is adhat az ételnek. Feltétként is használhatjuk, a forró méz például egy csípős, pepperonis vagy diavola pizzát is kellemesen feldobhat, a Mashed cikke szerint a mézet egy kevés chilipehellyel és almaecettel kell összekeverni a serpenyőben, és addig kell forralni, amíg el nem érjük a kívánt ízt.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...