Ez a hozzávaló hiányzik, hogy tökéletes legyen a házi pizzád

Liszt, víz, só, élesztő, pici olaj – egy jó minőségű pizzatésztához mindössze ezekre az alapanyagokra van szükség. Ha azonban még tökéletesebbé szeretnénk tenni a receptet, érdemes egy plusz hozzávalót is belekeverni a tésztába. Olyat, ami biztos, hogy ott pihen a polcodon.

Bár időigényes, és sok gyakorlást igényel, ha egyszer valaki megtanulja, hogyan lehet JÓ házi pizzatésztát készíteni, soha többet nem fog epekedni a bolti vagy házhoz szállítós éttermi pizzáért. A jó tésztát hosszú hetekbe, de akár hónapokba is telhet kikísérletezni, és ha megtaláltuk a tökéletes arányokat és alapanyagokat, akkor is lehet még újat tanulni.

Meglepő hozzávalótól lesz még jobb a tészta

Van ugyanis egy olyan, a konyhában népszerű alapanyag, amitől még finomabb lehet a pizzatészta, ez pedig nem más, mint ---DOBPERGÉS---

A MÉZ!

Hogy mi? Nem lesz tőle ragacsos a tészta? Az a jó hírünk, hogy nem! A méztől a vékony pizzatészta nem szárad ki sem gyúrás, sem pihentetés közben.

Bár a méz a pizzában elsőre szokatlan hozzávalónak tűnik, használata a pizzán meglepően gyakori egyes helyeken, és ha helyesen alkalmazzuk, finom extra ízt is adhat az ételnek. Feltétként is használhatjuk, a forró méz például egy csípős, pepperonis vagy diavola pizzát is kellemesen feldobhat, a Mashed cikke szerint a mézet egy kevés chilipehellyel és almaecettel kell összekeverni a serpenyőben, és addig kell forralni, amíg el nem érjük a kívánt ízt.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!