Bevallom, sosem voltam nagy nutellarajongó - igen, ez valami genetikai hiba lehet nálam, ez van. Viszont az, hogy otthon is elkészíthetjük, ráadásul ilyen egyszerűen, ennyire gyorsan, a hozzávalókra is figyelve - azaz kontrollálhatjuk, mi kerül bele, milyen minőségű, adalékok nélkül, az levett a lábamról. Titeket, akik valószínűleg legtöbben imádjátok a világ leghíresebb mogyorós kakaókrémét, szintén le fog. A legjobb, hogy még az édesítő fajtáját is variálhatjuk, így például a sokkal kevesebb energiatartalmú nyírfacukrot, sőt, a nullkalóriás eritritet is használhatjuk hozzá!
Hozzávalók:
2 bögre (5 dl) mogyoró
2 bögre porcukor (lehet variálni az édesítő fajtáját)
1 bögre nem édesített kakaópor
1 ek. folyékony vaníliakivonat
csipet só
1 ek. növényi olaj
Elkészítés:
Ledaráljuk a mogyorót, aztán a cukorral is összeturmixoljuk, majd mehet bele a kakaó, a vanília, az olaj és a só is. Addig turmixoljuk, míg krémes-folyós nem lesz! Kenheted kenyérre, sütibe vagy sütire, vagy kanalazhatod magában - nyamm!
(forrás: BuzzFeedBlue, címlapfotó: Flickr/Mira Pangkey)
A Ti Nutellás receptjeitekből: