4 fűszer, ami csodákat tesz a házi majonézeddel

A házi majonéz ugyan önmagában is egy csodás, ízgazdag kondimentum (tehát szósz), de gyakran szüksége van némi aromás kiegészítésre, hogy tényleg révbe érjen. Az alábbiakkal például érdemes próbálkozni.

Ha neadjisten valamiért házi majonéz készítésére adjuk otthon a fejünket (és ez egy erőst ajánlott tevékenység, mindegy, hogy salátához vagy mártogatós gyanánt vetjük be a szószt), mindenképpen érdemes minél többet beletenni a projektbe. Időt, figyelmet, energiát…ízt. Hiszen nincsen semmi baj, semmi kivetnivaló a sima házi majonéz natúr ízében – de azért lássuk be, mégis nagyobbat szólhat az öntet az alábbi aromás kiegészítések után.

Nézd meg galériánkban, mivel érdemes kiegészíteni a házi majonézt, a fűszerekért kattints a képre!

Isteni házi majonézes receptek:

Franciasaláta házi majonézzel

Pofonegyszerű saláta, ami valójában az orosz Olivier, más néven orosz hússalátából nőtte ki magát. Házi majonézzel az igazi, és ezzel a robotgépes módszerrel még gyors is!

Házi majonéz szőlőmagolajjal

A házi finomságoknál nincs is jobb a világon, így van ez a majonézzel is, amihez nem kell túl sok hozzávaló. A végeredmény pedig egy krémes és finom krém. 

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...