Ha eddig mindig bolti leveskockákat használtál, esetleg vegetával ízesítetted a leveseidet, akkor eljött az idő, hogy megismerd ezt a szuperfinom és nagyon egészséges házi leveskockát. Nincs sok mindenre szükséged, csupán a kedvenc zöldségeidre és fűszereidre, és már indulhat is a házi leveskockagyártás!
Első lépés, hogy a friss zöldségeket felsorakoztatod egymás mellé, majd megmosva apróra aprítod mindet. A póré- és vöröshagyma, karalábé, zellergumó, sárga- és fehérrépa na meg a petrezselyem választásával biztos nem nyúlsz mellé a piacon. Egy kis segítség az arányokhoz, amit a későbbiekben bátran variálhatsz: 1 póréhagyma, 1 fej karalábé, 1 gumó zeller, 2 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma és egy köteg petrezselyem.
Elkészítettük a nyíregyháziak párját ritkító, szaftos kiflis gyroszát
Nyírségi gombócleves, szabolcsi töltött káposzta, mákos kukorica, almás máktorta, mind-mind tipikus szabolcsi ételek. Na de hallottatok már a kiflis gyrosról? Hát nem is sejtitek, miről maradtatok le. Készüljetek, mert ettől eldurran az agyatok, mutatjuk a nyíregyháziak bődületes Nyíroszát!
NosaltyGréti elhozta Japánból a 2 legkönnyebb házi sushit – Kipróbálod?
Létezik egyszerű sushikészítés! Örömhírrel szolgálunk, nem mindegyik japán rizses csoda összeállítása jár vesződséggel, íme két könnyebb variáció.
GrétiA házi, leveles diós csiga, ami porcukorfelhőben tekeredik a szádba
Ha a kakaós csiga a kistestvér, akkor a diós csiga tutira a nagytestvér: kicsit komolyabb, kicsit drágább, kicsit mélyebb ízű, és mindenképpen karakteresebb. Ezúttal ropogós házi leveles tésztával, mazsolával és nem kevés porcukorral készítettük.
NosaltyEgy nagy lábost a tűzre rakva locsold meg egy kis olívaolajjal, majd mehetnek rá a zöldségek. Pár percig kavargasd, ezt követően mehet rá 2 evőkanál víz.
Adj hozzá 4 evőkanál sót, majd jöhet egy evőkanál kurkuma és egy kis bors, módjával. Hagyd, hogy puhává főjön minden zöldség, majd pürésítsd kézi botmixerrel.
Az így kapott sűrű masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd át, folpackkal fedd le, és csúsztasd a mélyhűtőbe. Ha megfagyott a massza, akkor szeleteld fel azonos méretű kockákra, ezeket csomagold be alufóliába, és pakold egy vákuumozható zacskóba, ami kerüljön vissza a fagyóba. Így bármikor előkaphatod, ha leves készül!
Még több otthon tipp: