Házi leveskocka zöldségpüréből, ami biztosan adalékmentes

Mind tudjuk, hogy ami otthon készül friss alapanyagokból, esetleg saját termesztésű zöldségekből, az esik a legjobban testünknek-lelkünknek. Egy praktikus, egészséges és olcsó megoldást hoztunk a leveskocka helyettesítésére!

Ha eddig mindig bolti leveskockákat használtál, esetleg vegetával ízesítetted a leveseidet, akkor eljött az idő, hogy megismerd ezt a szuperfinom és nagyon egészséges házi leveskockát. Nincs sok mindenre szükséged, csupán a kedvenc zöldségeidre és fűszereidre, és már indulhat is a házi leveskockagyártás!

Friss alapanyagokból válogass a házi leveskockához!

Első lépés, hogy a friss zöldségeket felsorakoztatod egymás mellé, majd megmosva apróra aprítod mindet. A póré- és vöröshagyma, karalábé, zellergumó, sárga- és fehérrépa na meg a petrezselyem választásával biztos nem nyúlsz mellé a piacon. Egy kis segítség az arányokhoz, amit a későbbiekben bátran variálhatsz: 1 póréhagyma, 1 fej karalábé, 1 gumó zeller, 2 sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma és egy köteg petrezselyem.

Egy nagy lábost a tűzre rakva locsold meg egy kis olívaolajjal, majd mehetnek rá a zöldségek. Pár percig kavargasd, ezt követően mehet rá 2 evőkanál víz. 

Adj hozzá 4 evőkanál sót, majd jöhet egy evőkanál kurkuma és egy kis bors, módjával. Hagyd, hogy puhává főjön minden zöldség, majd pürésítsd kézi botmixerrel.

Az így kapott sűrű masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd át, folpackkal fedd le, és csúsztasd a mélyhűtőbe. Ha megfagyott a massza, akkor szeleteld fel azonos méretű kockákra, ezeket csomagold be alufóliába, és pakold egy vákuumozható zacskóba, ami kerüljön vissza a fagyóba. Így bármikor előkaphatod, ha leves készül!

Egyszerű, praktikus és adalékmentes megoldás a mindennapokra!

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...