Ha a Raffaello-golyóra gondolunk, egyből a roppanós ostya és a mögötte rejlő kellemes krém jut eszünkbe. Otthon ezt az ostyás verziót sajnos elég nehéz lenne megoldani, ezért más eszközhöz nyúltunk. Egyébként nem lehetetlen az elkészítése, de sajnos ez az az idő- és energiabefektetés, ami nem biztos, hogy megéri majd.
Egy egyszerűbb, mégis ötletes receptet választottunk most, ami külsőre igenis hasonlít a Raffaellora, belsőre azonban inkább a kókuszgolyó tejesebb, mandulásabb verziójára hajaz.
A kókuszgolyóból kiindulva már tudhatjuk is, hogy elkészítése gyors, és akár még a gyerekeket is bevonhatjuk a golyók formázásába.
Egy kihagyhatatlan hozzávaló: a tejpor
A kókuszgolyóval ellentétben a Raffaellóhoz szükségünk van egy titkos összetevőre, aminek a beszerzése időről időre egyre komplikáltabbá válik. Ez a hozzávaló a tejpor, ami régen majdhogynem az összes háztartásban megtalálható volt a kockacukor mellett. Bár ma is rengeteg élelmiszer összetevői között megtaláljuk, mégis egyre kevesebb helyen tudjuk beszerezni önmagában. Nem hiába, a kávékultúra szélesebb körű elterjedése kiszorítja a por alapú készítmények sokaságát. Nem kell azonban aggódnunk, mert rövidebb keresgélés után biztosan rátalálunk majd.
Kis kiegészítés: valószínű sokakat el kell szomorítanom, de az egyik legnépszerűbb márka, a Completa nem felel meg erre a célra. Bár valakinek még mindig a kávékrémpor teszi teljessé az életét, sütéshez, főzéshez semmiképp ne használjuk, hiszen a Completa csak tejport tartalmaz, azonban nem számít teljes értékű tejpótlónak.
És mi a helyzet a blansírozással?
A Raffaello-golyó másik pótolhatatlan eleme a mandula, ami a golyócskák közepébe kerül. Megkönnyítjük a dolgunkat, ha blansírozott mandulát vásárolunk, hiszen az eredeti bonbonban is azt találunk, de könnyedén elkészíthetjük otthon is.
A mandulákat egy percre forró vízbe mártjuk, majd gyorsan áthelyezzük őket hideg vízbe. Ettől a folyamattól a mandulák héja egyszerűen eltávolítható.
Felhasználás előtt azonban ügyeljünk arra, hogy megfelelően kiszárítsuk őket, ne maradjanak nedvesek, így érdemes a blansírozást pár órával, vagy akár egy nappal a golyók elkészítése előtt elvégezni.
Összegzésként tehát ne számítsunk ugyanolyan végeredményre, mint amilyet a bonbon kínál, ezt az elvárásunkat félretéve azonban kellemes meglepetésben lesz részünk, amennyiben elkészítjük a receptet. A kókuszgolyó mellett üdítő újdonságként repül majd rá mindenki, mert bár az ostya roppanását nem hozza, a Raffaello-ízélményt viszont annál inkább. Sőt, szinte már elgondolkodtató, hogy hogyan lehet ennyire jó alternatíváját elkészíteni otthon. Csak nehogy teljesen lecserélődjön a bonbon ezekre a kis házi golyócskákra!
A 'Házi Raffaello-golyó' teljes receptjét küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: