Azért jó a különféle külföldi gasztrooldalakat böngészni, mert ontják magukból az olyan trükköket, amik mellett nem tudunk csukott szemmel elmenni – például sose gondoltuk volna, hogy bármi szükségünk lehet a bolti fokhagymás bagett házi verziójára, aztán most nem rájöttünk, hogy mégis?
Na de tényleg: a kitchn cikke szerint egy 5-összetevős száraz fűszerkeverékkel bármikor reprodukálhatod magadnak a krémes-vajas-fokhagymás bagettet/kenyeret/kiflit, és legalább tudod, mi került bele. Csupa jóság!
Hozzávalók:
- fél bögre reszelt parmezán (a zacskós/dobozos granulátum is jó)
- 3 ek fokhagymapor
- 2 ek szárított petrezselyem
- 2 ek nagyobb szemű só
- 1 ek olaszos zöldfűszerkeverék (ez lehet oregánó, zsálya, borsikafű, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, stb., és ezek tetszőleges keveréke)
Az összekevert száraz fűszermixet tedd zárható edénykébe, hogy később bármikor előkaphasd. Vajjal kikeverve mehet is a kenyérre!
Elkészítés:
Ebben nincs nagy meglepetés – végy (vagy süss) egy bagettet, vagdosd be a fenti képen látható módon, vagy csak vágd félbe, esetleg ferde szeletekre. Pár kiskanálnyi fűszerkeveréket vegyíts némi puha vajjal, és kend meg vele a kenyér tetejét, a szeleteket vagy a réseket. Mehet bele friss zöldfűszer is! Melegíts-piríts rá a sütőben, és fogyaszd, mintha nem lenne holnap!
+ TIPP: a fűszert szárazon, de ugyanígy vajjal/olajjal elkeverve hússzeleteken is használhatod pác gyanánt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ha kedvet kaptál a péksüteményekhez: