Így készíts házi fokhagymás bagettet 5-összetevős fűszerkeverékkel

Ha szereted a bolti, kész fokhagymás bagettet, amiből, ha picit rámelegítesz a sütőben, majd beleharapsz, szinte folyik ki a sós-fokhagymás-fűszeres vaj, akkor van egy jó hírünk: egy előre elkészített 5-összetevős fűszerkeverékkel bármikor reprodukálhatod otthon!

Azért jó a különféle külföldi gasztrooldalakat böngészni, mert ontják magukból az olyan trükköket, amik mellett nem tudunk csukott szemmel elmenni – például sose gondoltuk volna, hogy bármi szükségünk lehet a bolti fokhagymás bagett házi verziójára, aztán most nem rájöttünk, hogy mégis?

Vagdosd be úgy a bagettet, mint a boltban, és mehet a résekbe a keverék!

Na de tényleg: a kitchn cikke szerint egy 5-összetevős száraz fűszerkeverékkel bármikor reprodukálhatod magadnak a krémes-vajas-fokhagymás bagettet/kenyeret/kiflit, és legalább tudod, mi került bele. Csupa jóság!

Hozzávalók:

  • fél bögre reszelt parmezán (a zacskós/dobozos granulátum is jó)
  • 3 ek fokhagymapor
  • 2 ek szárított petrezselyem
  • 2 ek nagyobb szemű
  • 1 ek olaszos zöldfűszerkeverék (ez lehet oregánó, zsálya, borsikafű, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, stb., és ezek tetszőleges keveréke)

Az összekevert száraz fűszermixet tedd zárható edénykébe, hogy később bármikor előkaphasd. Vajjal kikeverve mehet is a kenyérre!

Elkészítés:

Ebben nincs nagy meglepetés – végy (vagy süss) egy bagettet, vagdosd be a fenti képen látható módon, vagy csak vágd félbe, esetleg ferde szeletekre. Pár kiskanálnyi fűszerkeveréket vegyíts némi puha vajjal, és kend meg vele a kenyér tetejét, a szeleteket vagy a réseket. Mehet bele friss zöldfűszer is! Melegíts-piríts rá a sütőben, és fogyaszd, mintha nem lenne holnap!

+ TIPP: a fűszert szárazon, de ugyanígy vajjal/olajjal elkeverve hússzeleteken is használhatod pác gyanánt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...