Így készíts házi fokhagymás bagettet 5-összetevős fűszerkeverékkel

Ha szereted a bolti, kész fokhagymás bagettet, amiből, ha picit rámelegítesz a sütőben, majd beleharapsz, szinte folyik ki a sós-fokhagymás-fűszeres vaj, akkor van egy jó hírünk: egy előre elkészített 5-összetevős fűszerkeverékkel bármikor reprodukálhatod otthon!

Azért jó a különféle külföldi gasztrooldalakat böngészni, mert ontják magukból az olyan trükköket, amik mellett nem tudunk csukott szemmel elmenni – például sose gondoltuk volna, hogy bármi szükségünk lehet a bolti fokhagymás bagett házi verziójára, aztán most nem rájöttünk, hogy mégis?

Vagdosd be úgy a bagettet, mint a boltban, és mehet a résekbe a keverék!

Na de tényleg: a kitchn cikke szerint egy 5-összetevős száraz fűszerkeverékkel bármikor reprodukálhatod magadnak a krémes-vajas-fokhagymás bagettet/kenyeret/kiflit, és legalább tudod, mi került bele. Csupa jóság!

Hozzávalók:

  • fél bögre reszelt parmezán (a zacskós/dobozos granulátum is jó)
  • 3 ek fokhagymapor
  • 2 ek szárított petrezselyem
  • 2 ek nagyobb szemű
  • 1 ek olaszos zöldfűszerkeverék (ez lehet oregánó, zsálya, borsikafű, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, stb., és ezek tetszőleges keveréke)

Az összekevert száraz fűszermixet tedd zárható edénykébe, hogy később bármikor előkaphasd. Vajjal kikeverve mehet is a kenyérre!

Elkészítés:

Ebben nincs nagy meglepetés – végy (vagy süss) egy bagettet, vagdosd be a fenti képen látható módon, vagy csak vágd félbe, esetleg ferde szeletekre. Pár kiskanálnyi fűszerkeveréket vegyíts némi puha vajjal, és kend meg vele a kenyér tetejét, a szeleteket vagy a réseket. Mehet bele friss zöldfűszer is! Melegíts-piríts rá a sütőben, és fogyaszd, mintha nem lenne holnap!

+ TIPP: a fűszert szárazon, de ugyanígy vajjal/olajjal elkeverve hússzeleteken is használhatod pác gyanánt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...