Házi fagyi 2 hozzávalóból, gép nélkül!

Egy zseni módszer, amellyel könnyedén készíthetsz fagyit házilag, és kedvedre variálhatod még az ízesítéseket is!

A klasszikus főzött fagyi csak géppel kifagyasztva az igazi. De létezik egy módszer, amellyel hasonlóan habos, könnyű és legalább olyan finom nyalánkságot készíthetünk, és nem kell hozzá semmilyen drága kütyüt beszereznünk.

A recept a következő: végy 475 ml hideg habtejszínt, és verd kemény habbá. Adj hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és forgasd bele. Ízesítsd, ahogy csak szeretnéd! Adhatsz hozzá pürésített gyümölcsöt, csokit vagy karamellszószt. Rakd fagyasztóval kompatibilis edénybe, fóliával fedd be, és tedd legalább hat órára a mélyhűtőbe. Utána kanalazhatod is!

Mindehhez van egy videós segítség, aztán indulhat is a fagyigyártás:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...