Az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző szuperételek, amik gyakran távol keleti országokból érkeznek, emiatt az áruk is magasabb, illetve felgyorsítják az üvegházhatást is. Ezért is érdemes inkább a hazánkban is megtermő szuperételeket vásárolni, amik alkalmanként még jobbak is, mint a külföldiek.

Gojibogyó helyett szeder
A Kínából és Tibetből származó gojibogyó igazán népszerű az utóbbi években, különösen magas antioxidánstartalma miatt szeretik nagyon az emberek. Pedig azt kevesen tudják, hogy a hazánkban is megtermő szuperételben, a szederben több antioxidáns található!
Macagyökér helyett gyömbér
A macagyökér és a gyömbér alig különbözik valamiben, hiszen mind a kettő kitűnő kávéhelyettesítő, segítik az emésztést, és magas a C-vitamin-tartalmuk. Azonban míg a gyömbér itthon is megterem, addig a macát mesterség farmokon termesztik, ahol többnyire gyermekmunkások dolgoznak.
Forró, fűszeres gyömbértea (Nesze nektek, vírusok!)
Egyszer ittam filteres gyömbérteát, amit a Húgom hozott nekünk Baliról. Enyhén csípős, mennyei, kellemesen átmelegítő finomság volt, tökéletesen fűszerezve. Ebben a nyavalyás, ...
Gong bao csirke
A szecsuáni konyha egyik klasszikus és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.
Csirke tikka masala 2.
Rajongásom az indiai ízek iránt úgy tűnik, megállíthatatlan. Egyre elszántabban próbálgatom magam és az ízlelőbimbóim határait, a zamatok és színek csodálatos világában. A ...
Chia helyett lenmag
A chiamagot többnyire azok fogyasztják, akik több rostot és fehérjét szeretnének bevinni a szervezetükbe. Ezt azonban nemcsak a Dél-Amerikában honos maggal tehetik meg, de a lenmaggal is, aminek ráadásul az omega-3 tartalma is magasabb egy kicsivel!
Ropogós diétás magos kréker
Esti nassolnivalóra vágytam, főleg diétásra, de azért finom is legyen és egészséges. Egy nagyon finom, ropogós magos nasit sikerült készítenem, gyorsan elkészül, és napokig eláll:-))
Könnyű tonhalsaláta Grétitől
Így tavasszal jó elgondolkodni azon, mi lesz, ha fürdőruhát kell húzzunk. A legcélravezetőbb egy saját magunk által kialakított diéta, mely sok-sok salátát tartalmaz.
Edzés utáni zöld turmix
Sportolás utáni fontos, hogy fogyasszunk valamit, ami gazdag tápanyagokban, ásványi anyagokban, segíti regenerálni az izmokat, és feltölt energiával. Ez a turmix tartalmaz könnyen ...
Quinoa helyett árpa
A bolíviai Andokból származó quinoa teljesen gluténmentes, így gyorsan elterjedt, a népszerűségnek azonban komoly ára van, szó szerint: annyira drága lett, hogy a helyiek például már nem is tudják megvenni. Érdemes inkább árpával helyettesíteni!
Kapros-vargányás árparizottó
Árpából készült rizottót (orzotto) Olaszországban ettem először, és nagyon ízlett. Nem volt idegen íz, hiszen káposztás ételekbe már régóta használtam a gerslit.
Árpasaláta mentával
Az árpagyöngynek különleges, mogyorós íze és kellemesen rágós anyagszerkezete van. Körülbelül 25–30 perc alatt megfő, de ma már igen elterjedtek a gyors-főzésű változatai is. Az ...
Töltött paprika gombás árpagyöngyével (vegán verzió) - Karalyos Gábor
„Soha nem tudnék lemondani a húsról!” – számtalanszor hagyta el a számat ez a mondat. Aztán megnéztem egy előadást a veganizmus ideológiájáról, ami teljesen megváltoztatta a ...
Alga helyett spenót
A chlorella alga, amit sokan csodaszernek tartanak, Japánból érkezik hozzánk. A nem éppen olcsó alapanyagot bátran cseréld le spenótra, hiszen nagyon hasonló a tápanyagtartalma!
Portobellós spenót
A portobello gombát, de a csiperkét vagy laskát is használhatjuk húspótlóként! Nagyon praktikus ilyen szempontból ez a recept, akár böjti időszakban is kiváló!
Egyszerű spenót
Egyszerű köreteket szeretek készíteni. Persze egyszerű a rizs és a krumpli is, de amikor már unalmas, akkor érdemes kitalálni valami újat. A spenót fokhagymával régi barátság, semmi ...
Joghurtos spenót
Könnyű köretként grillezett húsok mellé, de önmagában is friss kenyérrel nagyon finom.
Még több superfood:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!