5 kedvenc hazai tortakészítőnk, akik elképesztő csodákat alkotnak

Édességről lévén szó, az íz a legfontosabb, de mit ér manapság egy finom torta, ha nem szemkápráztató – és Instagramra való – a megjelenése?! Íme a kedvenc hazai tortakészítőink és alkotásaik.

Összegyűjtöttük nektek azokat a tortakészítőket, akik minimalista kreációikkal ámulatba ejtenek minket. Nézzük, kik készítik a kedvenc tortáinkat:

FromJuci

Juci, azaz Mélykuti Judit a fromJuci Sütiműhely megálmodója, motorja, cukrásza. Egyedül készíti absztrakt festményre hasonlító tortakölteményeit a különböző alkalmakra, születésnapokra, esküvőkre, kicsiknek és nagyoknak. Közgazdász munkáját hagyta mögött, hogy cukrász lehessen, és milyen jól tette! A torták mellett tartokat, macaronokat és más szezonális desszerteket is készít, természetesen mindet egy kis fromJucis csavarral.

Egy csipet torta

...és egy csipet kreatív szemléletmód, és máris készülnek a szebbnél szebb tortaköltemények. Bár a tortákon sok a véletlennek tűnő részlet, mégis látszik, hogy ezek is gondos odafigyeléssel és precizitással kerültek készültek - a torta oldalán lefolyó mázat mintha rajzolták volna, a festékfoltra emlékeztető díszítés pedig az esetlegességük ellenére is tökéletesen harmonikus látványt nyújtanak. A hat éves Egy csipet tortánál Horváth Alexandra alapító felel azért, hogy mind termékük a legmagasabb színvonalú legyen. A tudományuk azonban nem áll meg a tortáknál, és más desszertjeik, a tartjaik, eclairjeik és macaronjaik ugyanilyen sikkesek. 2021-et a klasszikus magyar desszerteket újragondoló dobozzal indították, amiben van rákóczi túrós, képviselőfánk, sacher torta és lúdláb tarte.

Tonkababa

Verderber Kata édességbirodalmában bármikor szívesen elvesznénk. Kata tortáit egyértelműen a minimalizmus jellemzi, de ha pedig díszítés van rajtuk, annak van súlya, mondanivalója. A tükörsima glazúr olykor egy-egy nyomásnyi krémmel vagy gyümölccsel egészül ki, ami csak még jobban kiemeli a precíz keze munkáját, de gyakorta dobja fel a többemeletes tortákat buja növényekkel, amelyek ezáltal a dekoráció és desszert határán egyensúlyoznak. Mondanunk sem kell, az édességek sora itt sem áll meg a tortáknál, azonban a hívószó minden esetben a letisztult külső és ízletes belső.

Marangona

A Marangona cukrászda tortáinak különlegességek, hogy mindegyik egy történetet mesél el. A kidolgozott részletek és ötletes formai megoldások sajátos karaktert adnak a tortáknak, amelyek így nemcsak kötelező elemek egy-egy ünneplés alkalmával, hanem maradandó élménnyé varázsolják azt. Elmondásuk szerint ezekhez az egyedülálló formákhoz vagány ízvilág és karakán textúra párosul. Valentin-napra például egy ruby csokis és málnás tortával készültek, amit krémes és selymes lime mousse és málna zselé harmóniája tölt meg. A Marangona finomságai pedig jar, pite és sós ropogtatnivalók formájában is élvezhetik a vendégek.

ÉdességLabor

Csupasz tortáik is elegánsak és letisztultak, de a műalkotásokra emlékeztető tortakreációk az igazi kedvenceink. Gyakran dolgoznak pasztell színekkel, de a merészebb látványvilág sem áll távol tőlük, például egy-egy fekete-arany kreáció formájában. Az ÉdességLaborban nem félnek kísérletezni és új dolgokat alkotni, így hétről-hétre 'kotyvasztanak' valami újdonságot a süteményes pultjukba. Egyik specialitásuk pedig a számtorta, úgyhogy ha épp egy kerek évfordulóra szeretnél valamilyen nyalánkságot, keresd őket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További mámorító Valentin-napi tartalmakat itt találsz:

Címlapkép: Egy csipet torta Facebook oldal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...